lördag, juni 14, 2014

LördagstankarInte blir man särskilt upplyft av läget i världen såhär en lördag i juni, när den svenska sommaren är som vackrast. 

Religiöst våld i Irak hotar att kasta landet in i ett inbördeskrig likt det som Syrien lidit av i flera år nu. Religiöst trams även i Afghanistan i samband med valet där. Och religiöst tjafs i Nigeria. Och i Ukraina är det ideologisk religiositet som hotar.

Varför är det så få som tänker på människan istället för gamla irrläror. Mänskligheten verkar ständigt gå bakåt mentalt istället för att utvecklas. 

Kort sagt; jag förstår snart ingenting.

Tur att man haft annat för sig idag. I och för sig inte helt enligt egen vilja, men ändå. Extra stämma i vägsamfälligheten angående en 300000-kronors investering, hindrade ett engagemang i den trevliga Pridefestivalen i Luleå, som gick av stapeln idag. Eller egentligen igår, när invigningen skedde. Det verkar ha varit succé i år också. Jag gick i tåget i fjol och nästa år ... då!

Nya rabarber har planterats. De gamla har dött denna konstiga vinter. Trodde inte de kunde dö, men har nu erfarit annat. Vädret har, trots allt varit nådigt mot oss idag, med solsken och vindar som gav upp.

Det är tur att man har alla rhododendron tomentosum att njuta av i mängd. 

Det är som terapi.


*****

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Oj, vilken fin bild, Bert!

Allmycke sa...

Nu har jag lärt mig nåt nytt idag! Jag visste att skvattram hade ett så vackert namn på latin!

Bert Bodin sa...

Tack!

Bert Bodin sa...

Skvattram omklassifiserades för ett tiotal år sedan. Hette då Ledum Palustre. Men modernare teknik gjorde att den hänfördes till Rhododendronfamiljen istället. Tomentosum betyder "luden".

Vi har två Rhododendronarter i Sverige. Den andea är R Lapponicum.

Anonym sa...

Riktigt fin bild i sommarljuset, och dom doftar gott. Lisa