tisdag, oktober 03, 2006

Överblick

På olika håll i landet är man hoppfull idag. En ny regering har röstats fram i demokratisk ordning. Det är gott och väl. Den nya regeringen har många angelägna saker på sin agenda. Bland annat dök det upp en fråga i valrörelsens slutskede. En fråga som oroar mig, eftersom svaret på frågan blev fel.

Skall var och en liten kommun i landet få bestämma över angelägenheter som får återverkningar långt utöver kommungränsen? Ställer man frågan så, så blir svaret naturligtvis - Nej!

Men det är precis det som håller på att ske. Det gäller inte strypta vattenflöden, eller fabriksutsläpp. Även om det är likartade ämnen.

Det gäller rovdjurspolitiken.

Den borgerliga regeringen har en önskan att föra just rovdjursfrågorna "närmare folket". De berörda. Det låter fint, ädelt och storsint.

Jag tycker det är fel. Miljöfrågor (och det här är en sådan) är inte lokala. Visst - Vi har var och en ett ansvar att handskas varsamt med miljön. Alla på vårt lilla sätt.

Men vi ser inte alltid sammanhangen. Hur det ena påverkar det andra. Hur det går om en kugge fattas. Det måste vi lära oss.

Rovdjuren behövs för balansen i växtvärlden!
Vad sjutton har rovdjuren med växterna att göra, kanske du frågar dig.

En hel del, min gode läsare.
En hel del!




Läs mer på DN debatt.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: