lördag, augusti 20, 2016

En sådan dag ...

.. då inget händer, tycks det. Man stiger upp. Konstaterar att solen lyser med sin frånvaro. Äter frukost länge. Stirrar ut genom fönstret. Lyssnar på Ring så spelar vi.

Går en lång förmiddagspromenad och upptäcker konstiga gräv- och anläggningsarbeten i skogen intill den myr, där jag förutsätter att jag ska kunna plocka tranbär i oktober. Det ser konstigt ut. Som om någon tänker bygga något där i myrkanten. Hm! Inte kul.

På vägen hem kör grannen ikapp oss. Han kommer med båten på släp och frågar om vi inte har några arbetskläder att ta på oss.
 - Näe, säger jag. Absolut inte!
 - Nähä. Men då kanske ni kan dyka upp och fika i eftermiddag, så får jag bjuda på en whisky.

Så blir det. Vi har knappt träffats på hela sommaren. Vi har liksom varit upptagna på varsitt  håll i omgångar. Kaffe serveras med stora tunnbrödsmackor fyllda med ett tjockt lager löjrom. Jodå - En whiskypinne också. Det blir prat om ditt och datt i några timmar, innan vi går hemåt. Dags för mig att ställa mig vid spisen och laga middag.

Ja, sådär går dagen. Inget händer. Solen kommer tillbaka från en klarblå himmel så småningom.

Lördagskvällen nalkas.

*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

De flesta dagar ser väl ut ungefär som din lördag. Det vanliga händer.Trist kan man tycka,inte får man någon bomb i skallen och inte ens ett litet Zikavirus letar sig myggvägen in i kroppen.Händelselöst? Jodå.:-)

Bert Bodin sa...

Händelselöst är bra! Ibland.