söndag, augusti 21, 2016

En sådan dag. 2

För 14-15 år sedan råkade jag ut för så kallat hjärtfladder. Åkte till akuten och blev observerad över dagen.
 - Ska du ha ett hjärtfel, så är det detta du ska ha, sa doktorn.
Och så fick jag åka hem med ett recept på fickan. En svag betablockare skrevs ut.

Sedan har jag råkat ut för samma sak vid ett fåtal tillfällen, kanske tre-fyra, som bara gått över av sig själv efter kanske bara en timme, eller så.

I morse inträffade det igen. Det är obehagligt, men inte förknippat med någon som helst smärta. Men hjärtat dansar fridans, och man blir trött.

Idag var det dock skillnad. Det höll i sig. Timme efter timme. Till slut ringde jag vårdguiden 1177, och fick rådet att åka till jourmottagningen på min vårdcentral.

Vi packade ihop i stugan och åkte in mot stan. I bilen, någon kvart efter att vi startat, beslutade hjärtat raskt för att skärpa sig. Lugnt och fint.

Men jag åkte ändå till vårdcentralen.
 - Inte ska du sitta här och vänta på läkare. Åk till Sunderby sjukhus och akuten där istället.

Det kändes ju lite antiklimax att jag skulle åka till akuten, nu när jag inte hade några symptom. Så jag ställde in. Avvaktar morgondagen och tar kontakt med vårdcentralen igen.

Nu är jag mitt vanliga; glad som en lärka.

*****

2 kommentarer:

Babsan sa...

Huuva säkert väldigt obehagligt.Hoppas det inte händer igen .Om ,åk då direkt till Sunderbyn!

Bert Bodin sa...

Obehagligt är det. Eventuellt ber jag om att redan nu få göra en utredning. Men saken är den att jag t.ex. i vintras i samband med den envisa hostan jag hade under lång tid, undersöktes med EKG flera gånger. Inga konstigheter syns.