fredag, augusti 12, 2016

Lång dags färd ...

.. mot Perseiderna. Nja - kanske inte riktigt så allvarligt. Men vi bestämde i vilket fall att åka in till stan denna regniga dag med ensiffrig morgontemperatur. 9 grader. [Nåja. Kalmar hade tre (3)!!]

Men ett par tvättmaskiner behövde köras; en del inköp göras. Och varför inte lite strosande på stan? Kompletterad med en god middag på Roasters. Inte heller tvekade vi att gå till puben för en öl heller. Där träffade vi förstås Henke som är chef där och fick en pratstund innan jag upptäckte kolleger från en svunnen tid, som efter en lång pratstund avlöstes av en man som knackade mig på axeln.

Först kände jag inte igen honom, men sekunderna efter. Dan, eller Danne, musiker från 70-talsgruppen Rekyl, Anton Swedbergs svänggäng med flera musikaliska äventyr (Googla gärna!). Han är numera "norrman" från en plats nära Haugesund. Egentligen är vi inte  närmare bakanta, men har alltid funnits i varandras bekantskapskretsar. Det blev snack om livet i största allmänhet och rekapitulation kring gemensamma bekanta. Hur trevligt somhelst.

Skön kväll. Står hemma på balkongen och tittar upp på den lite för ljusa augustihimlen och spanar efter stjärnfall. Mot söder är det mörkast. Två snabba glimtar blev det. Två hälsningar från yttre rymden. Inget fastnade på bild.

*****

Inga kommentarer: