torsdag, augusti 04, 2016

Morgonljus och robotgräsklippare

Tidningsrundan varje vardagsmorgon ger ofta upplevelser av olika karaktär, oavsett väder. Det kan vara hur ljuset förändras med sommarens gång. Rent astronomiska händelser, alltså. Eller att man träffar på någon trevlig människa (vilket är det ovanligaste - ja, inga otrevliga heller, förstås.), någon intressant fågel, eller annat djur.

Idag var det ljuset längs en huggen rågång i skogen. En rågång som vid "ingången" skyddas av en ormbunke med pondus, om jag säger så. Nattens dagg sitter kvar i rävsvansarna, som förmodligen också är behängda med en del spindelnät. Det blir en snygg effekt i motljuset.


Väl hemma fixar jag frukosten. När jag står i köket ser jag att vår ekologiska robotgräsklippare redan är igång med dagens jobb. Den fungerar utmärkt; den drivs av gräsklippet och tillbringar vilopauser, uppladdning och natt under vår altan.


Dagen går vidare.

*****

2 kommentarer:

Tredje året i Hjo sa...

Ser mest gräsänder och ihjälkörda grävlingar. Storskarv ibland, men den håller hellre till upp mot Karlsborg där den har några öar att skita ner. Men en dag såg jag faktiskt sex harar på en och samma gräsplätt in mot stan. Hunden såg dem inte.

Bert Bodin sa...

Tänk - en grävling har jag aldrig sett levande. Någonsin.