måndag, augusti 01, 2016

Erkännande, eller

Idag fick vi veta att allt färre mc-förare åker fast för fortkörning.
 - Jaså, verkligen, tänkte jag.

Nu är det ju så att antal fortkörare, både på motorcykel och i bil har knappast minskat i antal. Sanningen bakom den till synes glädjande nyheten är att det inte finns trafikpoliser som kan kolla hur folk sköter sig. Färre åker fast för att ingen tar fast dem. Så enkelt var det.

Jag förvånades över en intervju i morgonens nyhetssändningar, där en motorcykelkörande kvinna berättade att hon varit ute och kört i helgen. 30 mil, eller något sådant. Hon hade inte sett en enda trafikpolis. Samtidigt medgav hon att "det blir ju en del ögontjäneri, när man ser trafikpolisen. Då sänker man farten", sa hon.

Denna kvinna var dessutom representant för ett motorcykelsällskap, som namngavs i inslaget samtidigt som hennes eget namn.

Hon erkände alltså att hon kört för fort.

Ta av henne körkortet!
Enkel logik.

*****10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, jag har också kört för fort :)

Bert Bodin sa...

Fy skäms!

Men vad jag menar är de som regelmässigt kör för fort och förmodligen också ser det som otur om de åker fast, orde kanske ta och rannsaka sig själva och reda ut vilka andra olagligheter de kan tänka sig att göra. För olagligt är det.

Jag jar också kört för fort. T.ex. vid en omkörning. Men jag ligger inte på 130 km/tim på 110-väg, vilket det är rätt många som gör.

Polär Marielle sa...

Och hur fort man än kör så kommer det alltid nån som kör fortare. Så det är likabra att tänka efter och beräkna tiden till det ställe man ska i stället.Och gärna ta till lite extra i tidsberäkningen så man kan få till en liten powernap eller skogsprommis för att sträcka på benen. Det där är jättesvårt men nåt att träna på!
Hälsn Marielle!

Ruta Ett sa...

Rätt så! Bort med körkortet för alla fartdårar eller ta bilen!

Annika sa...

Jag hörde henne också. Hon lät väldigt präktig annars, men varken särskilt smart eller med något vidare trafikvett.

Bert Bodin sa...

Som representant för en "klubb" passade hon inte.

Bert Bodin sa...

Det du skriver stämmer till 100% med min filosofi också.

Bert Bodin sa...

Eller båda delar.

iZac sa...

"Jag jar [sic!] också kört för fort."

Se där, ett erkännande!

Bert Bodin sa...

Tack iZac. Jag rapporterar vidare.
:-)