lördag, augusti 13, 2016

Rakryggat

Hon trodde att två glas vin skulle försvinna ur kroppen lite snabbare än vad som är verkligt.
Körde från Köpenhamn till Malmö och åkte dit med 0,2 promille i en kontroll.

Nu avgår Aida Hadzialic, gymnasie- och skolutvecklingsminister, med omedelbar verkan. Det är snyggt gjort.

Det som däremot inte är särskilt klädsamt är diverse reportrar, som gör kommentarer i radio.
 - Men det är ju ett så ringa brott. Måste hon verkligen avgå.

Ringa brott, men likväl ett brott. Så resonerar jag och så resonerar statsministern. Det är ett brott, som kan få oerhörda konsekvenser. Inte bara för henne själv utan för andra personer längs hennes färdväg, om oturen skulle vara framme.

Hon gör det enda rätta, men snuvar förstås mediefolket på de smaskiga möjligheter som hade uppkommit om hon försökt dölja det hela och sedan bli påkommen.

Och apropå otur så finns det också individer, som på allvar tycker det är just otur om man åker fast för till exempel fortkörning. Otur???

Det är nog mera tur.
För oss andra.

*****

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Instämmer men undrar över att hon inte visste att köra vin efter två glas vin inte går. Det borde hon ha vetat tänker jag.

Jag förundras över synen på att "polisen jävlas med dig" eller att fartkameror gör det. Eller när samma sägs om Försäkringskassan. - Nu har de ringt och jävlats igen" hör jag ibland i mitt jobb. Kommenterar aldrig sånt utan det säger nog mer om den som ringer.

Bert Bodin sa...

Tyvärr tror jag att många underskattar hur lång tid det tar att förbränna alkohol.

Jag håller med dig om synen på t.ex. trafikförseelser. Hur ser man på andra småbrott. "Otur att jag åkte fast för snatteri". "Vilken osis att du blev upptäckt när du dumpade sopor i skogen."