tisdag, januari 10, 2017

Redan?


Domedagsprofetiorna duggar tätt i dessa dagar. Inte minst på grund av Trumpe å Putte.

Dessutom pratas det i Sälen. Folk och Försvar pågår och där är tongångarna att likna vid stämningarna i början av 60-talet och "Om kriget kommer", då vi fick starka råd om att förbereda oss för ofärdstider.

Nu har jag hört att vi ska ha beredskap hemma för att klara oss i minst 72 timmar. Bunkra. Fylla frysen. Skaffa batterier.

Vi uppmanades till och med i ett TV-inslag att skaffa sovsäckar till alla i familjen, med mera, med mera.

Jodå - Det blev en sväng till ICA.
Idag har vi också sett rapporter om att hackerattacker från främmande makt med alla sannolikhet har inträffat här i Norrbotten den senaste tiden. Eldistributörer har stärkt beredskapen. Kommunen har fått underliga frågor från "forskare" som undrat om saker kring vår infrastruktur, vattendjup i hamnarna och en del annat. De där forskarna gick inte att få tag i eller verifiera i efterhand. Några uppgifter har de tydligen inte heller fått.

Flaskvatten är förbjudet i vårt hushåll. Men ikväll var vi ändå tvungna att köpa, eftersom vårt vatten plötsligt blev ljust tefärgat. Tankarna kom ju direkt.

RYSSARNA!!! Nu är de här. Redan?!

(Men det var bara en läcka som hade uppstått på vatteledningsnätet. Den lagades, men brunt vatten kunde förekomma. Vi uppmanades att spola så mycket som möjligt tills färgen försvann.)

Pust!

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Man minns ju barndomens telefonkataloger och avsnittet "Om kriget kommer", oj, det studerade jag noga ,-) Tur ändå att man inte bor på Gotland, om nu Putin skulle få för sig ....

Bert Bodin sa...

Några tycker att rysskräcken är överdriven. Ja, jag vet inte, men nog är han obehaglig den där människan. Precis som Trump, Marine le Pen, Erdogan, Assad och en hel del andra.