fredag, januari 06, 2017

Sovmorgon

Sen frukost. Den avslutades just nu en stund före Vinterstudion i teve.

Men med -32 i natt förstod vi att vi kunde vänta in lite mer lagom vinterväder. Så blev det också. 14 grader varmare var det när jag smög upp och började stöka i köket.

Fåglarna verkar också lite piggare och mer på alerten, jämfört med igår. Vår speciella ekorre verkar också pigg. Vi kallar den Rödtopp eftersom den är väldigt ljus i pälsen och har rost-, ja nästan orangerött huvud och svans, i motsats till de flesta andra, som är mer eller mindre mörkgrå.

Jag förundrar mig alltid över hur dessa fåglar och smådjur klarar 32 minusgrader. De måste vara så att deras klädsel är av den mest suveräna kvalitet.

En bättre bild från tidigare vinter hittar du här.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, här finns också trogna små ekorrar som nästan varje dag kommer och kalasar på frön. Men många blir överkörda .., man ser dem ligga platt på vägen när man åker till eller ifrån jobbet.

Bert Bodin sa...

Här är vi ju långt ifrån "allfarvägar" så vi har inte de problemen i närheten, i varje fall.

Anonym sa...

Det lär ska finnas två sorters ekorrar: tallekorre och granekorre. Och det är tallekorren som är mera röd i pälsen. Detta lärde jag mig när jag var i Svansele Vildmarksutställning. Där finns en jättefin utställning av de djur och fåglar som finns i Norsjötrakten, placerade i olika årstider. Väl värt ett besök på sommaren! ellem

Bert Bodin sa...

Bra tips. Kan svänga förbi Svansele om jag åker till Gallejaur till sommaren.