tisdag, januari 24, 2017

Mörker

Om jag söker jobb inom en bransch och ett speciellt yrke. Ska jag då bli kränkt om de inte vill ha mig, för att jag själv vill bestämma mina arbetsuppgifter.

Jag tänker på det fall som nu diskuteras, där en barnmorska vill ha jobbet, men vill inte utföra alla de moment som står i arbetsbeskrivningen. För att hon är kristen.

Men hallå! Det där är väl gammalt skrot, som vi lämnat bakom oss sedan många, många år - ja, decennier. Ska vi nu gå tillbaka i mörkertiderna?

En stor (tydligen) amerikansk (vad annars?) lobbyorganisation vill vara med och påverka. Alliance Defending Freedom, ADF.

Två svenska rättsinstanser har redan sagt sitt och tycker inte att barnmorskan har stöd för diskriminering. Nu väcks frågan i Arbetsdomstolen och det finns funderingar på att dra det ändå upp till Europadomstolen.

Men hallå, igen! Nog finns det väl viktigare saker att belasta juridiken med. Vilka andra möjligheter öppnar sig för arbetstagare, som inte vill göra det ena eller det andra på grund av att de vet att de tror, eller tror att de vet. Tror på någon gammal urkund, sedan länge utdaterad.

Nej - Skärpning, tack!
Vården ska vara sekulär. Hur ska man annars våga lita på att man får det man är berättigad till i ett kritiskt läge?

*****

4 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jag kan bara instämma! Helt barockt är det!

V sa...

Det är bara för bedrövligt, såg intervjun där det också framgick att barnmorskan inte heller ville sätta in spiral eller ge s.k. dagen efter piller. Hur sjutton kan dom säga att det är diskriminering när det ingår i arbetsbeskrivningen!?
Stort slöseri med samhällets resurser!

Turtlan sa...

Tänker vad man skulle kunna jämföra med. Märklig inställning för när hon redan läste sin utbildning så borde hon insett vilka uppgifter som ingår i yrket. Eller hon kan ju jobba som barnmorska på förlossningen där man endast förlöser istället för på en mödravårdscentral som tex sätter in spiraler.

Pengar kommer säkert utan problem från over there!

Bert Bodin sa...

V, Ruta Ett och Turtlan: Jag tycker det är märkligt att fallet överhuvudtaget tas upp i högre instans.

Det finns tillfällen då till synes självklara överklagningar får nej.

Märkligt är det.