måndag, januari 30, 2017

Vanlig måndag

Vi ger oss ut på Södra Stadsfjärden. Solen slösar.
 - Ska vi ta solglasögonen, frågar Benke innan vi går ut.
 - Nej, det tycker jag är att överdriva, sa jag.

Men de skulle vi nog inte ha mått illa av. För nu börjar ljuset komma tillbaka ordentligt. Och de vita vidderna förstärker. Rejält.

Nåja. Nu blev det som det blev. Bra att få träna kisningsmusklerna också, kanske. Trots den måndag vi skriver, är det mycket folk i rörelse i friskluften. Några sitter på kajkanten och "picknickar". Andra sitter bara och slappar bakom ett vindskydd, som egentligen inte alls behövs, eftersom det är vindstilla. Andra är ute på lunchpromenad. Det är ju trots allt "mitt i stan".

Hundar, ungar, gamla, unga, skidåkare, skridskoåkare, sparkkörare och en och annan cykel, ser vi på fjärden. Isvägarna är fler än vanligt, bredare än vanligt, och längre än vanligt. Den här satsningen är verkligen en succé bland luleborna sedan många år.


Här nedan ser du något, som du förmodligen aldrig upplevt och än mindre gjort själv. Men här förekommer det då och då.
*****

8 kommentarer:

Babsan sa...

Såg även reportaget i Gokväll för någon vecka sedan.Ser härligt ut.Kan sakna det lite.Har upplevt det några vintrar ute på landet ,väldigt njutbart

Turtlan sa...

Jo då Bert. Barnvagn på is förekommer även här i min stad. Vi har en vik i staden i Klarälvsdeltat som används till skridskobana när isen lägger till sig. Där kan man se skridskoåkande barnvagnsföräldrar.

Men det vi inte har är era isvägar och den "femte årstiden" :-)

Bert Bodin sa...

Och nu börjar den härligaste delen av vintern.

Bert Bodin sa...

Tråkigt för er. Men lite vinter har ni väl kvar?

Elisabet. sa...

Även i Malå plogades en väg upp på vintern, men det var inte som hos er .., men ändå, många som promenerade där. Härligt var det.

Eva sa...

åjo även i Skåne blir det is att åka på. När ungarna var små fick de hänga med i barnvagn, pulka eller på ryggen när vi åkte skridskor.
Kanske inte i så många dagar som längre norrut min lika härligt.

Bert Bodin sa...

Aha. Även skridskobana?

Bert Bodin sa...

Men nog måste det väl handla om förfluten tid?