torsdag, januari 05, 2017

Under en kall måne ...

.. går vi ut på en promenad. Igår hade vi grannar, men de har nu försvunnit. Andra grannar är på väg hem från Spanien och får finna sig i nästan 50 graders temperaturskillnad, när de dyker upp här på Rånlandet.

Vi går ner till havet innan vi tar oss hem till värmen igen. Dags för en sillmacka.

Och utförsåkning.
På TV.*****

4 kommentarer:

christel sa...

Till och med Skånelandet har minusgrader. Vi är lite chockade just nu.
MINUSGRADER???? Vad är det ;)

Bert Bodin sa...

Ja du ... just nu har vi tjugonio stycken.

:-)

thord wiman sa...

"Vi går ner till havet" (och tar ett dopp...) läste jag in innan jag insåg det befängda i det.

Jo; vackert som katten på kvällshimlen i söder och sydväst med både nymåne och planeten Venus som båda skarpt blänker och braskar av köld. Till vänster om Venus i svagt orange susar krigsguden Mars fram. Näst minst i solsystemet lite överraskande, Venus har jag alltid trott. Ungefär emellan dessa två ska Neptunus (den blå planeten efter havsguden) kunna återfinnas men förgäves, troligen på tok för ljussvag för min enkla handkikare. Allt detta ca 17.30, Dalarna.

Blir så otroligt sugen på längdskidåkning vid åsynen av allt det orört vackert vita. Någon Tour de Ski på Rånlandet i år möjligen? Det går ju utför ser jag.

Kuriosa Neptunus: Om någon plötsligt en dag känner obestridlig lust för en biltur till nämnda planet gäller det att ha alldeles särdeles gott om tid. Med marschfarten 110 kilometer i timmen tar det ca 4.500 år. Enkel resa. Apropå avstånd därute.

Bert Bodin sa...

Tack för kul kommentar. Visst blir det "Tour de ski" på Rånlandet så snart vädret tillåter.

Jag får spana lite noggrannare efter mars när nästa läge visar sig.