söndag, april 16, 2017

Dagen

En riktigt fin vårvinterdag. En av de bästa tider vi har här i norr, eftersom våren ofta är rätt tråkig. Tack och lov är den också väldigt kort. Ett par veckor bara. Sedan exploderar sommaren.

Skogsvägarna börjar visa tecken på att tina, med grussträngar synliga. Men mycket snö är kvar. Snö som reflekterar solljuset nästan obarmhärtigt. Glad att jag kostade på mig ett par progressivslipade solglasögon i fjol. 


Vi går en lång runda upp genom skogen. I vårt område är bara två stugor obebodda nu i påsk. Det är som vanligt just den här tiden på året. Till och med norrmännen är här. De som har 80 mil att åka från Alta i nordligaste Norge. Våra nyaste grannar, de två rektorerna, är lika entusiastiska som vi och har tillbringat i stort sett varje helg här. 


Nere i "fiendeland" (Grannområdet med sju stugor.) är det också välbebott. Vi vinkar till Kempes, som verkar ha huset fullt med besökare. Norrmännen i huset intill vinkar också, när de får syn på oss.

Vi beslutar gå ut på havsisen när vi vänder hemåt. Dessa vidder imponerar. Långt, långt därborta mot Jämtön, ser vi två skidåkare. Som myror strävar de inåt fastlandet. 

Hemma igen blir det kaffe på öfre balkongen, med utsikt över skog med fågelsång.


*****

Inga kommentarer: