måndag, april 17, 2017

Mysteriet tätnar

På rundan idag tittade vi in hos samfällighetens ordförande för att dryfta ekonomifrågor. Benke är kassör i två samfälligheter med delvis delad ekonomi.

Sedan gick vi vidare och tittade in hos grannarna nere i backen, för att prata om en annan angelägenhet. De har varit borta under påsken, men kom hit sent igårkväll. Hon berättade då att dottern Anna med sambo och vovve hade varit här några dagar. Jo, det hade vi noterat. Vovven hade vid ett tillfälle smitit hemifrån, så att de fick ge sig ut och leta.

Idag hade Anna ringt och berättat att vovven hade mått dåligt. Sedan hade han kräkts. Och i det som kom upp fanns ett sådant där skinknät som många skinkor är insnärjda i.
Vi skulle gå vidare och vår granne bad oss om en tjänst.
 - Om ni går förbi vitstugan uppe i backen, kan ni väl fråga dom om de har fått påskskinkan stulen, och berätta det för mig, bad Lena.

Naturligtvis  ville vi ta uppgiften på allvar. Detektivjobb och spaningsarbete är ju kul. Så vi tog på oss vår allvarligaste min och gick med bestämda steg upp på vitstugans terrass, där ägarna satt i solen.
 - Hej! Har ni blivit utan påskskinka?
 - Näe, svarade de lite tveksamt.
Kanske var frågan oväntad. Jag förklarade vad som hade hänt.
 - Nä, vi har bara ätit lamm, sa Mattias.
 - Men jag såg Vilma (namnet missuppfattat) nere på terrassen hos B-O och Hillevi, sa Maria.
 - Aha. Där har vi ett spaningsuppslag, sa jag. Jag rapporterar till Lena.

Mysteriet med den uppätna skinkan går vidare. Spännande upplösning följer.
Nån gång.

*****

Inga kommentarer: