onsdag, maj 31, 2017

- Oj! En så'n har jag aldrig ...

.. sett förr, sa Sylvi, grannfrun, när jag stod ute i kylan på loftgången och putsade köksfönstret. Jag hade ju förstås en fönsterputsningsmaskin. Det var den hon undrade över.
 - Man hänger ju inte med, sa hon.
 - Finns på CO, sa jag. Bästa grejen, när man inte gillar att tvätta fönster.

Hon stannar och studerar. Tror att hon blev lite sugen.
 - Vad snabbt det gick.
 - Jo, sa jag. Det är expresstvätt. Och nu ska jag gå in och ta de gigantiska inglasningsrutorna på balkongen. I alla fall på insidan.
 - Ja, då förstår jag att det går lättare med en så'n mackapär. Aldrig sett, upprepade hon.

Annars har jag känt mig lat, som en oxe. Inget gjort. Vädret kallt ... eller som SMHI föredrar att säga det: "Blygsamma temperaturer".  Jag är ju inte den som egentligen värjer mig för lite kyla. Och att gå ut och titta på omgivningarna skulle väl vara välgörande. Men det känns långt ifrån inbjudande, när vi har februaritemperatur den sista maj. Det var plus 3 i morse.

Man kan ju alltid sitta inne och reta upp sig på att USA-gubben ryktas göra slag i saken och tänker dra sig ur Parisavtalet, okunnig som han är. "En sexåring vid spakarna till en jumbo-jet". Så beskrivs han av flera bedömare.

Samtidigt skakar jag på huvudet åt den religiösa terrorn i Afghanistan.

Men jag tar mig i kragen och laddar två tvättmaskiner innan jag i alla fall drar ut på en liten färd. Solen lyser. I alla fall mellan molnen.

Nordanvinden tar i vid varje gathörn. 

Imorgon börjar juni. 

*****

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Tror t o m att en sexåring kan vara smartare och mer omtänksam är Mr Trump! Hoppas och tror att så småningom har man samlat ihop tillräckligt för sk riksrätt.

Men vem blir det då? Nyval? Vicepresidenten?

Bert Bodin sa...

Ja, till att börja med skulle väl vicepresidenten träda in. Men sedan vet jag inte vad som händer.