söndag, maj 07, 2017

Vive le bon sens

Puh! Det gick vägen för förnuftet. Fru Le Pen fick bita i gräset. Europa vinner i anseende och anständighet. 

Nu gäller det att få ihop en bra regering efter parlamentsvalet, som ska äga rum i juni. Macron är ju inte kopplad till något av de etablerade partierna. Det gäller att bygga allianser.

Bonne chance!

*****

7 kommentarer:

Turtlan sa...

Puh! Ja verkligen Puh!

Hemsk tanke om Le Pen hade vunnit. Då vet jag inte vad jag hade tänkt om framtiden.
Lättnad säger vi nu.

Bert Bodin sa...

Så känns det. Verkligen!

Elisabet. sa...

Och jag säger: UNDERBART!

Bert Bodin sa...

Alternativet hade varit hemskt!

Monet sa...

Ja,nu kan ju föreställa er den lättnad vi som bor här känner. Men isvindarna från 30-talet blåser än, särskilt här i sydfrankrike. I vår by på 2400 invånare röstade ca 70%. Av dem 53% på Le Pen!! Hälften avminagrannar och de vänliga byborna som bákar vårt bröd, städar vårt hus, ansar häcken, klipper vårt hår och småpratar vid hundmötena - ja de är emot Europas öppna gränser, invandring, muselmaner i synnerhet trots att det inte finns en enda slöjbärare i hela byn. Stängda gränser och helfranskt, till och med återgång till franc tycker man är ok. Den här förändringen har kommit smygande men ändå oérhört snabbt. För nio pr ßen när vi kom hit fanns inte en person som öppet stod för stöd till Front National. Idag är hon rumsren, Marine le Pen. Det skrämmer oss och det fina franska livet får sina skuggsidor. Nu hoppas vi påMacron!

Bert Bodin sa...

Otäckt att se och uppleva den utvecklingen på så nära håll. Det måste kännas overkligt.

Monet sa...

Det är precis damma känsla som Steel City Anna neskrev efter Brexit. Vi är inte på något sätt personligt drabbade men just overkligt är det ändå.