tisdag, juni 06, 2017

Akutjour

Två småfåglar kraschade in i BodinNiemis fönster på söderflygeln under nationaldagsförmiddagen.
Om det skedde under lek, eller bråk har inte kunnat fastställas. En av de två smet omedelbart från olycksplatsen och har ej kunnat gripas för förhör. 

Den andra blev kvar på terrassgolvet, men försökte fly när räddningsmanskapet nådde fram. Flykten vittnade om stark påverkan av hjärnskakning. Den gick i spiralform genom luften och fågeln landade tio meter bort på marken. En vinge pekade rakt ut.

Räddningstjänsten ville fortsätta att säkerställa status och försökte närma sig varvid patienten vimsade vidare till egendomens ljugarbänk vid stenpartiet där den blev sittande. Akutpersonalen gjorde då ett nytt försök till omhändertagande. Med lugn röst och långsamt närmande kunde personalen lugnt omhänderta offret, utan motstånd. I den varma handen somnade snart fågeln och lades in på intensiven för övervakning i lugn och varm miljö.

Ingen behandling ansågs nödvändig och efter en halvtimme pockade patienten på att skrivas ut genom att knacka i sjuksalens vägg.

Det skedde på terrassen i västra flygeln för att skapa så fri sikt som möjligt upp mot himmel och skog. Cirka två hundradels sekund efter att sjuksalstaket öppnats befann sig fågeln i närmsta gran.

Pat. omtöcknad och lite virrig, av arten Grå flugsnappare.
*****

9 kommentarer:

Turtlan sa...

Så omtänksamma ni är. Jag som är "i branschen" blir glad över er utryckning. Skönt att allt gick bra!

Bert Bodin sa...

Jo. Vid det här laget är vi legitimerade.

Kersti sa...

Härligt med lyckosamma räddningsaktioner.

Bert Bodin sa...

Det har blivit en hel del genom åren. Och vad jag vet så har vi bara misslyckats en enda gång.

Elisabet. sa...

Och fint sammansatt inlägg! Vi är alltså kollegor vad beträffar akuttjänst för småfåglar :)

Bert Bodin sa...

Jepp! Vi borde kanske marknadsföra vår "kedja". Vårdbolaget HallNorr? Pippihjälpen? Nja - Inte så bra namn. Det där måste vi fila på.

Båthuspernilla sa...

Det finns ju några alternativ HallNorr, HallBotten, BottenHall, BottenLand, LandBotten, LandNorr, NorrHall och, inte minst, min favorit NorrLand. ;-)

Själv skulle jag inte veta vad jag skulle göra, men jag finge väl ringa kusinen som är veterinär och ta en telefonkonsultation.

Bert Bodin sa...

Nja. Bättre kan du. Men tack för dina förslag. Ska ta upp dem i bolagsstyrelsen.

😎

christel sa...

🤗