söndag, oktober 29, 2017

Ännu en dag ...

.. i det som kallas livet har snart passerat, utan att någon gång komma tillbaka. Men det var en bra dag.

Lång frukost. Lång promenad, om än inte rekordlång. Avkoppling i kvadrat, även om pulsen gick upp lite när räkningarna skulle betalas. Inte på grund av mängden, eller pengarna. Men ett banksystem som var omgjort. Blev inte riktigt överens med det och önskade mig tillbaka till det gamla. Det som fanns och fungerade utmärkt förra månaden. Men utvecklingsfientlig är jag egentligen inte.

Hjortron plockar vi aldrig, mer än om vi råkar gå förbi något fynd, när vi är ute och vandrar. Men det är med hjortron som med svamp; har man inget ställe, så blir det inget. Fast vi har ju tur förstås. Det finns andra som har "ställe". Idag levererades tre burkar med ett av de många inkommande malmtågen från Gällivare.

Lokföraren fick 5 kilo blåbär i utbyte. Det är mer eller mindre tradition. Så går det till här i världen. 

I övrigt har inget speciellt inträffat. En söndag som de flesta andra. Eller ... Det var ju lite fel. En annorlunda söndag. Vi har ju varit i stan hela helgen. Det är ovanligt, men så blev det den här gången. Man kan ju njuta av naturen även här, när man har nära till älv och hav. Det finns nog anledning för dig att vara lite avundsjuk.


*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Hur är det med Benke, är han också friherre, eller är du ensam herre på täppan om dagarna?

Bert Bodin sa...

@Elisabet.

Ja, du vet statliga jobb ... Han fick ett erbjudande för något år sedan. Jobbar 50%, får lön för 80% och full pensionspoäng (som för en heltid). Men i maj 2018 blir han fullvuxen.