måndag, oktober 09, 2017

Efterlysning

I början av sommaren hade jag väldiga problem på grund av mina exklusiva vanor. Det gick inte på några villkor att få tag i sommarkexens Rolls Royce. Citronrån, alltså. Inte i en enda butik, eller stormarknad. Chokladrån fanns i överflöd. Urdåliga. Vaniljrån likaså. Enfaldiga. Envist letade jag citronvarianten, och var till slut nödgad att lägga ut en efterlysning på Facebook.

Det gav resultat. Och jag kunde snart få tag i en langare, som hade hittat varorna i Stockholm. Lugnet återställt. Sedan fick jag också tips av kollega (Ja, på den tiden jag jobbade alltså.) Anki, som hade hittat en affär, som hade fått in en sändning.

Nu har jag gjort en ny efterlysning, eftersom jag inte kunnat göra en av mina favoriträtter på väldigt länge. Bulgurotto. Det är min egen uppfinning och är helt enkelt bulgur som tillagas som risotto.

Men det måste vara hel bulgur. Och det har inte gått att återfinna i någon affär här i stan sedan i vintras. Krossad finns. I fler varianter och fler varumärken. På alla affärer. Men gröt kokar jag helst på havregryn! Punkt.

Krossad bulgur är ju liksom couscous bara ett skämt. Löjligt.

Så nu emottages tacksamt tips på inköpsställen, alternativt namn på langare.

Tack för din förståelse.

*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det någon affär i din stad som säljer livsmedel från Mellanöstern eller liknande? Östeuropa eller något i den stilen. De kanske kan ha sånt. //Turtlan

Bert Bodin sa...

@Turtlan.
Jodå. Det gör det. Flera stycken. Kan vara kul att besöka, förstås. Men alla vanliga affärer har ju haft hel bulgur förr. Varför inte nu?