Själv är jag urusel på sushi och borde få hjälp .., ja, helt enkelt att bli introducerad i detta. Jo, jag har smakat, men tyckte det var mer som att äta gravad lax med ris.
Fast gravad lax är nog lite fel. Den är bara rå, när det gäller sushi.
Ja, en gång i tiden var väl jag också rätt frågande inför denna maträtt. Men nu tycker jag mycket om det. Det gäller ju förstås att krydda lite med det som står till buds. Soja, wasabi, syltad ingefära osv.
Misusoppa är det som jag tagit till mitt hjärta. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Och så gillar jag vitkålsomeletten som heter något annat på japanska. Sushi förstår inte jag heller mig på.
Håller helt med dig Bert. Introducerades till detta i början på 80-talet redan. I Los Angeles på äkta sushirestaurang och fick lära mig pinnhållning och tillbehörshantering. Det dröjde ett tag innan det kom till Sverige på riktigt men i Stockholm fanns ju ett par bra japanska restauranger med otroligt god sushi bland de övriga goda japanska maträtterna. Älskar de andra också, sashimi, teriyaki och allt det övriga fräscha. Nör vi är i Stockholm ingår alltid festkväll med barn och barnbarn på japanrestaurang - vi älskar alla detta! Här i Frankrike är det inte lika utbrett, fransmän har svårt för rå fisk men vi köper djupfryst på Picard - också bra. Och de restauranger som finns serverar förstås utsökt sushi! Du har rätt i att man blir lugn och harmonisk av japansk mat, särskilt om man avslutar med grönt te.
Själv är jag urusel på sushi och borde få hjälp .., ja, helt enkelt att bli introducerad i detta. Jo, jag har smakat, men tyckte det var mer som att äta gravad lax med ris.
SvaraRadera@Elisabet.
SvaraRaderaFast gravad lax är nog lite fel. Den är bara rå, när det gäller sushi.
Ja, en gång i tiden var väl jag också rätt frågande inför denna maträtt. Men nu tycker jag mycket om det. Det gäller ju förstås att krydda lite med det som står till buds. Soja, wasabi, syltad ingefära osv.
Misusoppa är det som jag tagit till mitt hjärta. Jag har nog aldrig upplevt något liknande.
SvaraRaderaOch så gillar jag vitkålsomeletten som heter något annat på japanska.
Sushi förstår inte jag heller mig på.
@Cecilia N.
SvaraRaderaDet är nog bara så att du och Elisabet ovan, är sushiamatörer. 😄
Håller helt med dig Bert. Introducerades till detta i början på 80-talet redan. I Los Angeles på äkta sushirestaurang och fick lära mig pinnhållning och tillbehörshantering. Det dröjde ett tag innan det kom till Sverige på riktigt men i Stockholm fanns ju ett par bra japanska restauranger med otroligt god sushi bland de övriga goda japanska maträtterna. Älskar de andra också, sashimi, teriyaki och allt det övriga fräscha. Nör vi är i Stockholm ingår alltid festkväll med barn och barnbarn på japanrestaurang - vi älskar alla detta! Här i Frankrike är det inte lika utbrett, fransmän har svårt för rå fisk men vi köper djupfryst på Picard - också bra. Och de restauranger som finns serverar förstås utsökt sushi! Du har rätt i att man blir lugn och harmonisk av japansk mat, särskilt om man avslutar med grönt te.
SvaraRadera@Monet.
SvaraRaderaJag tror det är för att råvarorna är så "ursprungliga", som de känns så bra. Så lugnt.
Ja, det är riktigt "zen".
SvaraRadera