fredag, oktober 13, 2017

Något som ...

.. kan reta mig till vansinne, är trafikdårar. Och det som retar mig förutom själva företeelsen (idiotin, alltså) är den flathet som svensk lagstiftning ofta kännetecknas av.

Idag togs två trafiksyndare på väg 94 några mil utanför Luleå. Det är vägen från kusten upp mot inlandet, Älvsbyn, Arvidsjaur och vidare mot norska gränsen.
90 km i timmen är tillåten högsta hastighet. Den ena idioten körde 170. Syndare nummer två togs när han körde 215 km i timmen!

Nu till lämplig åtgärd. Bilarna bör förstås konfiskeras och skrotas. Körkorten togs förstås på plats. Men jag tycker också att de borde få vänta tio år innan de tillåts göra nytt körkortsprov. Det vore lämpliga åtgärder.

Tyvärr har jag en känsla av att de två snart är ute på vägarna igen. Med, eller utan körkort. Totalt obekymrade.

För något år sedan dödades en kvinna i bil på samma väg. Det var på en 70-sträcka. Hon kom från en sidoväg och körde ut på den större vägen och blev påkörd av en dåre som körde 155 km i timmen. Förmodligen hade hon sett bilen komma, men bedömde att den körde max 70 och därför skulle det vara lugnt att köra ut. Det blev hennes död.

Ibland är flathet svensk lagstiftnings signum. Eller rätt ofta.

*****

2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

En uppryckning och skärpning behövs verkligen!

Bert Bodin sa...

@Ruta Ett.

Jo. Det är ofta för slappt.