torsdag, oktober 25, 2018

Efter nattens ...

.. usla sömn (vilket är ett mycket sällsynt fenomen) och huvudvärk på morgonen, har herr Bodin kommit till ett avgörande beslut: Alvedon brustablett kommer aldrig mer att komma över min tröskel.

Vilken fullständigt idiotisk kork!

Eller hur?

*****

10 kommentarer:

Cecilia N sa...

Har ingen egen erfarenhet av förpackningen, men det ser inte ut som att det finns speciellt mycket att greppa.

Bert Bodin sa...

I korken finns en knapp som man med rätt stor kraft ska skjuta i pilens riktning. Då kommer en 3 mm "pinne" ut på motstående sida. Meningen är att man ska hålla greppet om piltangenten, ta tag i den lilla pinnen och bända upp korken. Jag klarar det med möda. En artrosdrabbad får antagligen stjälpa i sig halva röret pga smärtan. Om hen överhuvudtaget lyckas öppna det.

Elisabet. sa...

Tack för morgonens (förmiddagens) gapskratt! Och det finns så många idiotiska förpackningar så det är inte klokt!! Själv köpte jag en fyrapack AA-batterier och tänkte att HUR får en synsvag, gammal människa upp den förpackningen?

Bert Bodin sa...

För att inte tala om Santa Marias nya kryddburkar.

Men de har visst ångrat sig, har jag hört.

Turtlan sa...

Köp vanliga tabletter och inte brus tänker jag. Du slipper den dumma förpackningen och brustabletter hjälpte inte snabbare om manar ute efter det. Brus är inget man rek inom vården.

Bert Bodin sa...

Tack för det rådet. Den här förpackningen är jag inte skyldig till att ha köpt. Normalt brukar apotekets (och då menar jag Apotekets) eget paracetamol vara det som används här i huset.

Turtlan sa...

Bra det! Här köps det på behändiga Apotea på nätet. 10 kr för en ask Pamol = Alvedon/paracetamol. Bra priser o snabb leverans. Om inte det så gäller Apoteket Apoteket.

Bert Bodin sa...

Här behövs inte beställas på nätet. Har tre Apoteket (det äkta) inom tre minuters gångväg hemifrån, plus fem andra ställen där jag kan handla receptfritt om jag promenerar tre minuter till.

Oj, så friska vi är!

Anonym sa...

Tack för hjälpen med att öppna!

Bert Bodin sa...

@ Anonym

Kul att kunna hjälpa till såhär 4 år senare. 😎