måndag, december 14, 2020

Cirkus

I flera dagar nu, har det "trailats" om att vi skulle få ett sms från högre ort (lite oklart vilken) idag. Det skulle gå ut till samtliga mobilabonnemang i Sverige. Det är 22 miljoner sms. Klarar telesystemen det?

Var det kanske det som var testet? Då kan jag meddela att det verkar ha lyckats. Klockan 13:55 pep det till i min telefon och jag skyndade förstås att titta, fylld av spända förväntningar. För vad stod det i detta förannonserade sms? Jo, såhär såg det ut:

Vilken antiklimax! Verkligen blekt, innehållslöst, dåligt utformat och fullständigt intresselöst. Inte ens en länk till informationen. Hur många tror du gick in på den där sidan? Några, förstås. Men inte var det 22 miljoner användare som kastade sig över sina telefoner. Förlåt - men vad har de för kommunikatörer på de där ställena? Eller kanske har de inte några alls. 

Lite senare på eftermiddagen var jag inne på Facebook. Där hade Luleå kommun lagt ut följande:

 

Och där fanns en länk till den information som hänvisades till i sms:et från FoHM (som det tydligen numera ska förkortas).

Klart och tydligt, även om informationen inte innehöll något nytt. Men Luleå kommun lyckades bättre.

Nästa gång - om det blir någon sådan - kommer nog bara ett fåtal att ta till sig informationen. Vi får lita på att någon annan förtydligar och tipsar om eventuella nyheter.

Dåligt, är det enda omdöme jag ger. En etta på en tiogradig skala till FoHM.

*****

4 kommentarer:

Babsan sa...

Ja du Bert de hade kunnat lagt pengarna som administrationen kring detta kostade på något vettigare.

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Verkligen. Den enda fördelen är väl att det var ett test; klarar systemen att skicka ut så mycket info. Det kan ju komma andra krislägen i framtiden.

Thalassa sa...

Jag fick detta fantastiskt informativa meddelande (obs! Ironi) redan vid niotiden I morse. B har ännu inte fått något.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Nu är du väl ovanligt snarstucken och elak. (Obs! Ironi)