onsdag, december 23, 2020

Passar inte alla

Gnälltider. Jag blir nästan lite fascinerad av alla resonemang, allt gnäll från alla håll när det gäller regeringens åtgärder i coronafrågor.

Härom dagen gnällde (m) över att Sverige inte skyndsamt nog stoppade flyg från England. Vi gjorde det inte förrän på eftermiddagen den aktuella dagen. Det var aaaalldeles försent!

Nu ska alla flyg stoppas fram till 21 januari. Och då gnys det igen. Alldeles för hård bestämmelse tycks det nu.

Idag intervjuades professor Björn Olsen, som också kritiserade regeringen för att vara blåögd, som inte förutsåg den andra vågen redan i somras. 

Från SVT nyheter:
Även Björn Olsen påpekade själv i somras att han trodde att det skulle gå att undvika en ”andra våg”.
– Om vi testar, smittspårar och isolerar så kommer vi kunna slippa det, sa han till SVT i juni.
Han medger att han också blev överraskad att nivån på smittspridningen som nu skett under hösten.
Då hade ju regeringen rätt, om man inte trodde det?
– Jag trodde inte att smittspridningen skulle bli så här dramatisk. Jag tänkte att det skulle kunna komma som en svallvåg mer eller mindre. Men det fanns flera som påtalade risken för en andra våg, som den förre statsepidemiologen Annika Linde.

Så klaga går bra. När vi istället borde inse att det vore bäst om vi istället hjälptes åt, lyssnade på sakkunniga, var beredda på att förändra vårt beteende allt efter hur verkligheten förändras.

Men det passar kanske inte alla. Eller ...?

*****

4 kommentarer:

Monet sa...

Sakkunniga: är det Anders Tegnell du menar? Eller kanske Johan Carlsson eller mästerarkitekten bakom hela ”strategin” - Johan Giesecke? Som alla ägnat sig åt killgissningar i snart ett år med katastrofala och chockerande höga dödstal för ett Sverige som verkligen står ut i världen? Kallar du Björn Olsen (och de övriga forskare och vetenskapsmän som genom hela pandemin samfällt har sagt just: ” för lite och för sent ) för en gnällspik? Kanske corona-kommissionen och Kungen också gnäller?

Bert Bodin sa...

@ Monet

Jag tycker bara att det gnälls. Oavsett från vem.

Istället borde alla, och då menar jag alla, dra åtminstone ETT strå till stacken, och komma med konstruktiva tips och råd.

God Jul, Monica!

Monet sa...

God Jul själv Bert! Och tack för alla intressanta och ibland kontroversiella diskussioner inom och utanför bloggvärlden. Det piggar alltid upp! Själv har jag inte gnällt det minsta, tålmodigt hållit mig i strikt karantän, inte träffat en kotte och envist burit munskydd från start samt konsekvent rått mina medmänniskor att göra detsamma. Man kan inte mer än föregå med det man tycker är så gott exempel som något. Icke desto mindre har jag nu informerats om att jag blivit utsatt för covidsmitta under en nylig akut sjukhusinläggning. Med personal helt utan adekvat skyddsutrustning! Sånt kan man bli mer än förbannad över men gnäll tycker jag inte det är! Hoppas ni får en fin julafton däruppe i norr och att man snart hittar 90-åringen i pyjamas hos er!

Bert Bodin sa...

@ Monet

Hoppsan! Covidsmitta. Något man vill slippa. Denna märkliga sjukdom som yttrar sig så olika från individ till individ. Har en bekant i Stockholm som visade sig ha antikroppar trots att hon inte haft några symptom och heller inte verkar ha smittat man och barn. Märkligt.

Jo, vi får verkligen hoppas att eftersöket går bra. Vi hör och ser helikoptern sväva här ovanför innerstan. Vi tror också att det kanske är en farbror från det här kvarteret det handlar om. Han har utmärkt sig förr.

Hoppas att man slipper demens på gamla dagar.