onsdag, december 02, 2020

Salig på sin tro

Antivaxxare kallas de som ogillar vaccin. En skrämmande dokumentär om dessa människor visades med sin första del i SVT1 ikväll. Vaccinkrigarna heter serien om 3 avsnitt.

Det här är en "rörelse" som snabbt sprider sig över världen. Här porträtteras förespråkare, som likt väckelsepredikanter håller mässa. Mässa med fantasier. 

Teorier om vaccins (vilket som helst) farlighet, ja det anses till och med som gift! Autism anses till exempel vara triggat av vaccin. Inga av teorierna är underbyggda av vetenskapen. Däremot närs de av konspirationer. Sammansvärjningar av vetenskapsmän, läkare och de av vaccineringsmotståndare ansedda etablerade media (sociala).

Jag har svårt att ta dessa människor på allvar. Jag förstår dem inte, helt enkelt. Särskilt provocerande tycker jag,  var den spädbarnsmamma som inte tänkte låta sitt barn vaccineras. Det berättade hon med sina botoxpreparerade läppar.

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

E x a k t det kommenterade pv också. Det du skriver längst ner.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det stack verkligen i ögonen.

Babsan sa...

Jag var i chock efter programmet😨Sedan hur en mamma med läppar fulla av fillers inte vill ge sitt barn vaccin är sanslöst

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Precis så. Hur man påstår att vaccin är ett gift. Och sedan går och injicerar botox, som är ett nervgift ...

Ofattbart!

Thalassa sa...

Ja, vi är nog väldigt många som blev chockade. Många av oss - äldre - har ju också på nära håll sett t ex polions verkningar. Jag har haft en svåger som var handikappad efter polio, liksom min barndomskompis äldsta syster. På 70- och 80-talet vet jag att det fanns föräldrar som tackade nej till MPR-vaccinet, men de var nog väldigt få.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Undrar hur världen sett ut utan vaccin.