torsdag, september 02, 2021

När Ögonblick ...

.. i norr griper in så blir det resultat.

Som i detta samhällsviktiga sammanhang:

Trasig, trådig, gammal.
Hej!
Er flagga på Folksamhuset är bra. Jag bor så att jag ser den, och använder den för att avgöra hur mycket och varifrån det blåser, så att jag kan klä mig rätt. Men nu börjar den se lite trött ut och bör få gå till sista vilan. Kanske finns en ersättare som kan ta vid..

Med vänlig hälsning
Bert Bodin 

Jodå - det tog ett dygn. Jag fick ett SMS:












Så nu vet jag att dagens 8 grader (morgontemperatur) ackompanjeras av nordlig och rätt så frisk vind. På med höstjackan, alltså.

Frisk igen.
*****

7 kommentarer:

Monica sa...

Anders Diös minns jag, den kreativa och duktiga dalkarlen, det namnet stod på mycket i Uppsala och sen blev jätteföretaget norrländskt efter en sejour hos någon annan en tid och de tog upp namnet igen. Fint och fler såna som kan ta snabba beslut och utföra något vettigt behövs. Vilken lycka det vore för landet. De finns tydligen. Och kul att du skrev.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Jaså. Känner du honom rentav?

Ja, det var kul att de reagerade så snabbt.

Monica sa...

Han var en helt fantastisk människa och vi kan vara lite stolta att vi är svenskar också. Anders Zorn med fru Emma gav bidrag till studier så han kunde studera. Blev först lärare inom bygg och teknik och undervisade, ja resten är fin historia.
Gjorde mycket för Uppsala och sin hembygd och var varmt engerad i forskning och utbildning och donerade massor. Var engerad i människor i alla åldrar och mycket aktiv. En elegant man med vacker familj. Yngsta dottern blev 98 år, hon dog förra året, gift med en läkare och hon for med far sin världen över som stöd i alla kontakter. Anders Diös blev hedersdoktor.
Och där han föddes i Dalarna och växte upp i slutet av 1800-talet var extrem fattigdom och utvandring. Men han fick möjligheter att flytta och studera. Kompisen Eric valde som tonåring att ta båten ändå. Han är den som byggde upp Greyhound Lines, helt otroligt. AD hade det största företaget i Sverige, Eric det största inom sitt i USA och än idag, det är väldigt populärt och väldigt välorganiserat och välskött med omtanke om resenärer. Vad bra vi svenskar är ändå, ja finns många i vår historia och nu med men inget som blaskorna skriver om.
Trevlig helg önskas, vi har lite solsken idag.

Monica sa...

Engerad, två gånger, tror det är nyord ...

V sa...

På vårt jobb envisas flaggan med att snurra in sig i apelträdets grenar och trots att vår vaktmästare är och sågar grenarna med jämna mellanrum så dröjer det inte länge förrän flaggan lyckats tvinna in sig igen!

Bert Bodin sa...

@ Monica

Tack för lektionen och nyorden. 😉

Bert Bodin sa...

@ V

Flaggor kan.