måndag, september 06, 2021

Logik

Det kurdiska självstyret skickar nu hem svenska kvinnor och barn som varit internerade i fångläger. Det gör man, och samtidigt varnar man för att barnen kan bli ett allt större hot än föräldrarna på sikt. 

 - Mammorna har indoktrinerat barnen till att hämnas sina fäder som dött som martyrer och hamnat i paradiset. 

Hämnas för att de hamnat i paradiset???

Logik, tack.


Observera att jag tycker det är rätt att de kommer "hem". Men de ska tas omhand,  mammor dömas och barnen få andra hem/föräldrar.


*****

7 kommentarer:

Monica sa...

Hittills sägs att alla återvändares barn omhändertagits vare sig de är födda där eller här men mammor har mycket att säga till om så att de flyttar in i "rätt" familjer med "rätt' syn och rena fantasisummor i ersättning, ingen mamma hittills dömd, allt är dolt runt dem då det är bara männen det finns foton på i deras "aktiviteter", några ännu levande i fängelse där eller döda. Här får mammorna det bra, Sverige är fantastiskt vet alla. Är ju redan rätt stora barn som anländer och små stackare. Men vi har fantastiska myndigheter, allt följs upp med i stort sett kungligt mottagande. Medan gamlingar stängs in på hemmen när de är sjuka, ska ju ändå dö, ja finns bra men för många helt galna boenden som döljs. Men det är så fantastiskt ...

Bert Bodin sa...

@ Monica

Men varför ska barnen hämnas på någon för att deras pappa hamnat i paradiset, som mammorna hävdar?

Ja, det är religiös logik.

Tur att man kan tänka själv.

Monica sa...

Tyvärr räcker det inte att tänka själv, är ju styrande och regering som har makten och inte ens de "närstående" fast i opposition får information annat än att läsa Aftonbladet och Expressen, och det är också i regel väldigt låg utbildning på styrande i vårt land. Fast förstås vet ju de hur andra länder ska styras. Får hoppas det finns någon klokskap i detta och än är nog barnen det minsta bekymret om de kan få bra omhändertagande men där finns nog många aktörer. Och vad som kommit fram i intervjuer om andra som utsatts å det grymmaste går inte ens att skriva. Nu ska de leva tillsammans här. Sverige är fantastiskt ...

Monica sa...

Kanske inte ironin når fram men vi vet ju alla vilken hänsyn vi ska ta och så oerhört okunniga många styrande är men om det gäller att sjunga den blomstertid blir det långa debatter, rent hot o s v medan något rent livsfarligt ska funderas på, underlättas och stödjas lång väg. Finns hur många exempel som helst hur det går till. Och undfallenhet och trams och vi har ju rykte i världen också som inga andra länder har. Även om många oskyldiga drabbas här på helt galet sätt, nyfödda sitter i förvar och i flera år som är otillåtet men men. Andra får röda mattan utrullad.

Thalassa sa...

Men vi vet ju att religion och logik aldrig gått ihop …
Svårt det här - vem är skyldig/oskyldig? Vi hör om en tonåring som tagits med till Syrien av sin mamma. En sak är dock säker: barnen är oskyldiga och ska tas om hand på bästa sätt!

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Håller helt med dig.

Monet sa...

Bert, skrev ett svar till dig i Elisabets kommentarsfält ang din fundering om angiografi och stent!