söndag, september 19, 2021

Det händer ...

.. att jag blir arg, uppretad, ilsk, besviken, ... kalla det vad du vill, när jag läser detta:

Klipp från SVT-appen.

Och varför pratas det inte mer om det? Jag tycker lamheten är fullkomligt grotesk. Här släpper vi ut människor som betett sig fullständigt omdömeslöst. Ja - kanske är de till och med farliga för samhället.

Jag kan tänka mig ett par scenarier. 

De fortsätter sin inriktning att "rädda världen" genom sin fanatism och religiösa fantasier. Kanske flyr de utomlands och försvinner.

De skuggas av SÄPO, som på så sätt hoppas att de tar kontakt med likasinnade här i Sverige. Men så får vi väl knappast göra av integritetsskäl. Någon kan ju bli kränkt.

Eller förväntar vi oss att de ska vara fromma lamm i fortsättningen.

*****

7 kommentarer:

Monica sa...

Var lite det jag menade med röda mattan utrullad i en tidigare kommentar. Andra blir inrullade i svarta mattan och flygs ut, gäller små barn födda här, omhändertagna i en svensk välmående familj med god egen ekonomi, ett glatt barn som utvecklas fint med sina svenska syskon och trivs på förskolan men, ut, senaste gäller en treåring, med mor som ej kunde ta hand om honom sen födelsen, far okänd. Tycks som modern ska stanna för treåringen ska utvisas ensam. Sverige, Sverige ...
Och på den där myndigheten du vet bestäms att välfungerande personer som blivit kristna, ateister eller vad du vill, de har INTE blivit det tillräckligt bestämmer den där myndigheten som stället underliga frågor som ingen professor ens kan svara på i ämnena, (de har testat sig). Men personerna skickas ut till land där de i vissa fall aldrig bott för varit på flykt i annat med föräldrar och det är livsfara vet både de och vi pålästa att komma tillbaka antingen det är som kristen eller ateist. Det där med ateist har vi diskuterat för inte tänkt riktigt i de spåren förut men förstås allt som inte är det "rätta" är med livsfara förenat. Men Sverige är unikt ... har det ryktet numera. Och röda mattan utrullad, kommer fler.

Babsan sa...

Jag blev nästan chockad när jag läste det

Monica sa...

Var ett långt TV-program där en person berättade om sitt liv, blev satt på en buss ensam av mamma i sitt land, 3 år, landar på Arn, blir omhändertagen i motsvarande förr barnhem, placerad i en svensk familj med mycket glädje hen minns, födelsedagsfirande, julfirande, mycket lek och lärande, föräldrar som arbetar och har god ekonomi, tills soc knackar på efter knappt ett år för då är det bestämt att den numera lilla femåringen istället ska fostras i en nyanländ familj med en rad barn, ingen talar svenska och helt försörjd med bidrag men har den rätta tron som detta barn ska uppfostras i anser de svenska myndigheterna. Hen uttalat sig och tror det är sådana påtryckningar någonstans ifrån ... Kanske Sverige blir helt galet som sekulariserat land och som då högaktar andra religioner mer? Och tappar helt förståndet. Helt obegripligt. Denne person fortsatte med dessa omflyttningar men stod på egna ben så fort hen kunde. Men har en märklig uppväxt som förstås alltid finns där. Men de som får utrullad röd matta får all hjälp och försörjning och tyvärr är det mycket snålt med stöd till förskollärare och grundskollärare att hantera deras omhändertagna barn som du förstår har en annan bakgrund än barn uppväxta här och det är rent kaos. Fast vi har visst en utbildningsminister ...

Anta Snaque sa...

Mes-Sverige i ett nötskal.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Kan bara kort konstatera att juridik är det möjligas och omöjligas konst.

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Samma här.

Bert Bodin sa...

@ Anta Snaque

Jo, ibland är vi inte ens lagom.