onsdag, september 22, 2021

Inget tokigt land

Vädret är fint. Det blåser halvstorm och är grått mest hela dagen. Men vad gör det. Man kan ju alltid gå på eftermiddagsbio på vår "Folkets Bio Royal".

Bild från hemsidan.
Nomadland, (Ursäkta vitsen i rubriken.) handlar om Fern, en kvinna som efter att ha tappat jobb och make i en ort, där den enda industrin lagt ner, ger sig ut med sin campingbil för att upptäcka livet utanför byn som helt tömts på folk. Inte hemlös - men huslös, som hon uttrycker det. Hon tar ströjobb, bland annat för Amazon (stärkte mitt intryck av den arbetsgivaren och e-handel, i negativ mening.), och som campingvärd, på hamburgerställe m.m.

Hon träffar andra i samma situation. Bor i sin lilla campingbil. Lär sig massor om livet, både det hon lämnat och det nya. Och hon vill inte tillbaka. 

Mycket lågmäld film med bra skådespelare. Några var amatörer, men äkta huslösa, som hon träffar på de ställen hon råkar hamna på. 

Klart sevärd.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Fick avisering igår om att Filmstudion drar igång i höst, men med halverat antal filmer (och konstnad). Nomadland var en av filmerna som ska visas. Bra att jag läste här, nu ska jag skyndsamt betala in avgiften!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Oj! Jag fick för mig att du hade sett den tidigare.

Du kommer att gilla den.