söndag, september 05, 2021

Rättning i ledet

Jag går en sväng bara för att, genom stan och passerar genom den största gallerian. Här har lokaler tömts undan för undan på grund av e-handel och pandemi, förmodligen. 

E-handel vänder jag mig emot. Vill inte att det jag köper ska skickas runt jorden i ett individuellt paket till mig. Det kostar resurser, tro mig! Dessutom vill jag gärna kolla in den produkt jag tänker köpa, prova ett plagg, läsa produktinformationen och lägga tillbaka om det är gjort i Kina. Så'n är jag.

Men vad skådar mitt norra och södra öga? Nu etablerar sig två nya butiker i denna galleria. En herrekipering (jo - det står just "herrekipering") öppnar den 01 oktober. Wallenbergs - det borgar väl för kvalitet, eller...?  

Och inte nog med det. Den danska kedjan Normal som på beskrivningen låter som en blandning mellan Lagerhaus och Clas Ohlson öppnar senare i höst. 

Har folk ledsnat på att skicka efter grejer? Eller har de, som jag, tagit ställning. Observera att jag inte är någon storshoppare. Handlar inte för nöjes skull, utan när jag behöver. Men jag gillar att, så att säga, socialisera. Bli en människa hos affären i fråga, och på så sätt även se en människa som jag kan få träffa och få hjälp av. 

Nu hoppas jag på att fler tomma lokaler vaknar till.

Gammalmodig? Jag? Nä - förutseende!

*****

5 kommentarer:

Monica sa...

Väldigt tråkigt att se de tomma butikerna, varit och är tufft för många och vi får se hur det blir. Men så kul att du får lära känna Normal, vi måste åka till Södertälje. Och nu kan du köpa paraply-Normal, haha, det spöregnade så jag köpte och såg först när jag fällde upp😂Passar jättebra här där vi bor, tycker fler skulle ha det ... Kasse som matchar finns också ...
Sen har de fina ljus, kort och servetter, mycket godis och kakor, men Pukka-te till bra pris och en del till hem och hushåll. Avloppsrensare t ex😄i övrigt oerhört mycket smink, kända märken till halva priset.

Och, sa till maken att viktigt i den där stora livsmedelskedjan, på tal om import, att du hittar ekologisk vitlök, jodå, odlad i Kina, det är mer än märkligt och hur kan så lite odlas här i vårt avlånga land? Läste just att Mälardalen har toppenklimat och odling där skulle räcka till hela Sverige om vi så ville, jaja.

Turtlan sa...

Här i staden ska ett våningsplan i en s k galleria byggas om till annat men hyresvärden säger inte till vad. Ännu i alla fall.

Det har gett följden att stadens enda tygaffär nu står utan lokaler. De blev visst uppsagda av hyresvärden. Sen stod det att tygaffären inte kunde hitta någon annan lämplig lokal vilket i sig är märkligt eftersom det finns även här tomma lokaler. Ja det kanske inte är så lätt. Storlek och hyra ska stämma. Men väldigt synd att tygaffären stänger! Olssons tyger om det känns igen. Även om jag ytterst sällan syr så har jag köpt en hel del annat där.

Instämmer. Jag vill också se saker innan jag köper. Nja, apoteksvaror skickar jag gärna efter så lever inte helt upp till inte skicka efter saker.

Bert Bodin sa...

@ Monica

På din beskrivning verkar det som att sortimentet är en enda röra. Hm?

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Olssons tyger är bekant.

Men varför breställa apoteksvaror på nätet? Här i stan finns 5 apotek inom 1 km hemifrån.

Monica sa...

Kanske lite rörigt men ett eldorado för skolungdom, kanske för pensionärer också😄, de har fina läsglasögon och jag saknar deras ljus nu, måste snart ta en tur.