tisdag, november 23, 2021

Alcatraz - nu åkte jag dit

Det kända amerikanska fängelset har av någon anledning gett namn åt ett nöjesetablissemang här i stan. Det är en anläggning för mat och aktiva nöjen. Har aldrig provat det själv. Det är nå't liknande Fångarna på slottet eller ett Gröna Lund inomhus. Här kan man köra Gokart, paintball, bowla, spa-a, äta och en hel del annat.

Nu åkte jag dit. Frivilligt. Det var nämligen dags för Covid- och influensavaccination. En fantastisk organisation gjorde besöket snabbt och enkelt, trots hundratals människor i köerna. Allt under kristallkronor. De passade väl sådär i den hangarliknande lokalen, men det fick gå.

Äldre mest, men även ungdomar och barn. Sistnämnda var väl där för första dosen, kan jag tro.

Två äldre sköterskor tog hand om mig i sitt bås. Skoj och skratt. Jag berömde dem för väl utfört arbete när vi var klara. De rodnade.

Skönt! Nu är det gjort.
*****

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag var också imponerad över hur snabbt och skickligt det hela sköttes. En del har klagat över köer, men vi var klara på en halvtimme. Bra att du berömde, det glömde jag.

Monet sa...

Vi fick vår tredje spruta idag på morgonen. Hemma. Av två distriktssköterskor som förälskade sig i vår nya katt under den obligatoriska observationskvarten.

Vi är glada för detta, är man över en viss ålder och inskriven i hemsjukvården ges vaccinationen i hemmet. I vår Region Stockholm har man inte alls hunnit med och köerna ringlar långa utomhus till de få vaccinationscentra som finns. Tur att vi inte behövde stå i kö där. Nu återstår att se om vi blir dåliga som efter första sprutan eller inte!

Elisabet. sa...

Grattis! Vi får nog vänta någon månad eller två, kanske.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

De har ett tufft jobb.

Bert Bodin sa...

@ Monet

Såg ett inslag i Rapport som berättade om "kaoset" i Stockholm.

Jag kände inte ett spår av tidigare doser. Hoppas jag slipper det nu också. Tog säsongsinfluensaspruta också.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jo - ni är ju så unga. 😉