måndag, november 08, 2021

Går du och väntar ...

.. på att statsministern ska säga upp sig? Det verkar vara ett spännande evenemang, åtminstone för media, som pratar om det nästan oavbrutet. 

Igår sades det att han skulle göra det "i början på nästa vecka". Det verkar betyda "denna vecka". Men jag tycker att nästa vecka är den som följer på denna. Det där är knepigt. Om man nu menade den här veckan, så borde man igår ha sagt "i början av veckan", tycker jag.

Nåväl - jag går alltså inte och väntar. Jag går istället en runda för att smaka på de 6 minusgrader som blåser från norr. Det märks att man är ovan. Det känns nämligen väldigt kallt. Jösses! Hur ska jag klara vintern med riktiga köldgrader, om jag redan nu tycker att det är kallt?

Vackert är det i vilket fall. Solen skiner för tredje dagen i rad, vilket inte hänt sedan ... ja, jag minns det inte ens. Det blir en tur runt "udden", egentligen Gültzauudden, där vi passerar det gamla rådhuset, som nyligen fått en rejäl upputsning, både in- och utvändigt. 

Solen står lågt redan vid tvåtiden på eftermiddagen. Det ger långa och svepande skuggor. Släpljus gör sig bäst i bilder, eller hur. Någon timme är vi ute. Sedan går vi hem. 

Undrar om statsministern har sagt upp sig? Hm!?

Snygg gavel på gamla rådhuset. Långsidan får du se någon annan gång.


Släpljus är snyggt.

*****

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Oj, vilken vacker husgavel!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Stilren, minst sagt.

Elisabet. sa...

Påminner lite om Domänverkets kontor på Ringvägen hemma i Malå, då, på den tiden det begav sig.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Oj! Är du från den tiden?

😏

Elisabet. sa...

Det kan du tro!