lördag, november 27, 2021

Äntligen tog den slut! Den var ingen succé. Men jag höll ändå ut till slutet och alla de 425 tätskrivna sidorna i boken Fjällgraven. 

Alldeles för mycket folk, alldeles för många sidospår, alldeles för rörigt, och tillslut alldeles för oförståeligt. Egentligen vet jag inte vad som hände, eller vad som hade hänt, och varför, mer än att någon hittat lämningar av fyra människor, två vuxna och två barn, i en fjälldal. Lämningar som var gamla.

En amerikansk agent med dunkla motiv var inblandad, men fick också möta döden i sin bil, som brann upp för .... var det 13 år sedan? 

Och hur skulle det gå för Vanja, vars pappa häktades. Vad hade han med historien att göra? Vanja är ju polis, så hon visste heller inte hur hon skulle förhålla sig. Hon var ju inblandad i fjällgravsmysteriet också. Och sen var det Billy, Sebastian, Torkel, gubben som hittade den amerikanska agenten och plundrade hennes bil på två ryggsäckar, som inte brunnit upp, och  ....... Nä, jag orkar inte mer. 

*****

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Känns som jag sett det där på teve. Jag gav i alla fall Hjorth/Rosenfeldt en 4:a på den senaste boken. Sebastian hade blivit lite lugnare.

Allmycke sa...

Läste någonstans (för sisådär 100 år sedan) att en god novell kännetecknas av att om det finns en bössa på väggen på första sidan, då ska den ha avlossats innan den sista sidan.
Synd att samma inte gäller romaner...
Förresten - tack för din recension - den besparar mig mödan att vada igenom en bok jag hellre hade varit utan!

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Jaså. Du har läst flera. Ja jag kommer nog att tveka. Fick inte ihop intrigerna alls.

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Här avlossades skott redan i prologen. Okänt varför.

Anonym sa...

Har inte läst den boken,men andra lika hopplösa...Brukar ge boken 100 sidor har jag inte fängslats eller fattar vad det handlar om, sätter jag ett märke på insidan och ger bort den...Hahahah....

Bert Bodin sa...

@ Blygsamme anonym

Det är en princip jag själv oftast tillämpar. Dock inte denna gång. Ville ge dem en chans.