torsdag, september 28, 2023

En vanlig torsdag ...

.. betyder gymträning på morgonen, lunch på stan, oftast med vänner, och sedan är vi 'lediga'. Så blev det alltså idag.

På eftermiddagen blev det långpromenad. Den så kallade Antikrundan men som officiellt heter Blodomloppet. Via Östermalm och runt Skurholmsfjärden. Antikrundan kallas den lite ironiskt bara för att det sägs att det bara är gamlingar som går där. Men det är förmodligen folk som aldrig går där som påstår det. För här promeneras, rastas hundar, motioneras, joggas, besöks utegym ... m.m., och tro mig det är inte någon pensionärsmajoritet som ses där.

Noterade att höstfågel nummer 1 börjar synas. Sidensvansar. Några få än så länge. Men det finns oherrans mycket rönnbär, så det lär väl bli invasion. Hoppas jag.

Det är en vacker tur. Särskilt en dag som denna, som råkar vara solig. Visserligen bakom dis, men ändå. Det är ju en sådan där varannandag, som den här sommaren präglats av. Igår gråväder, dimma, duggregn. I förrgår sol, i förförgår regn. Aprilväder rent ut sagt. Så då vet du hur prognosen ser ut för morgondagen.

Inte mycket att snacka om mer än att det varit det dödligaste dygnet i gangsterkretsar. Tre döda inom 12 timmar. Kraftig explosion utanför Uppsala. Hur ska allt detta sluta?

*****

Inga kommentarer: