onsdag, september 13, 2023

Jubileum

Förutom Aktiva seniorer, som vi är med i (de som anordnade vår Irlandsresa), har vi också anslutit oss till NorrSen. Det ska utläsas som Norrbottens senioruniversitet. Idag var vi inbjudna till 10-årsjubiléet.

Riksspelmannen Svante Lindkvist underhöll med ett timslångt kåseri på temat 'Livet, döden, tiden, nuet kärlek'. Humor blev det gott om, men han tog förstås också tag i sin fiol och drog några låtar emellanåt. Mycket vardagsfilosofi. Tänkvärt och kul.

Sedan bjöds på snittar och bubbel i form av cider. Kaffe också, förstås. Vi träffade många bekanta, bland annat reskompisar från både Irland och Portugal, Benkes kolleger och kunder till mig fanns också i mixen. 

Under pausen blev det quiz. Knepig variant. Här nedan ser du två av frågorna, som du gärna får klura på. Klicka på bilderna om du vill ha dem större.

 

 

 

Han som var ordförande under föreningens bildande för 10 år sedan berättade och visade bilder från verksamheten, som en sista punkt innan dagen avslutades.  

Trivsam eftermiddag.

*****

Uppdatering: Lösning finns här.

11 kommentarer:

Babsan sa...

Kluriga kunde bara en med säkerhet

Babsan sa...

Ett litet facit …ska använda på en liten sammankomst med vänner

Bert Bodin sa...

@Babsan

Kommer snart.

Anonym sa...

Det där är för korsordslösarhjärnor. Begriper inte ens frågan. Hur kan fyra städer heta likadant? Eller vad menas med ”leder till samma ord”? Och hur många ledtrådar får man egentligen - två i samma rad eller… nej jag känner mig bara dum! Skrev Monet

Monet sa...

Hittar en mellansvensk stad och en bilmodell dock/Monet

Rexxie sa...

Monet: man kan ju diskutera om de leder till samma ord (vilket de inte gör). Om jag förstår det hela rätt så är det fyra olika städer och en form av ordrebus. Jag avslöjar den första: (äger) HA (duo) PAR (stämning) ANDA, dvs staden är Haparanda.

Bert Bodin sa...

@Monet

Grattis.

Resten får du fundera vidare på.

Gunnel sa...

Klarar tre städer. Ledtrådarna till samma ord klarar jag inte alls. Roligt med klurigheter.

Bert Bodin sa...

@Rexxie

Grattis!

Det är rätt enkelt, när man kommer på det.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Du är på god väg. 😉

Monet sa...

Tack Rexxie! Det är ju helt förvillande med uttrycket ”leder till samma ord”! Nu kom jag på de andra städerna, en med Jerringanknytning och den andra en uniformsstad. Nu ska jag ägna tiden åt annat!