måndag, september 18, 2023

Inte hände det ...

.. nå't idag att skriva om. Det blev en sådan dag som man kan låta passera i sin egen takt. 

Visst var jag på en liten promenad. Och visst var jag och handlade både på apoteket (Nej, inget i medicinväg. Apoteket får stå för det mesta av min skönhetsvård. Du har väl sett hur jag ser ut.) och på Coop.

Ja, det blev ju en fika på stan också. Träffade en av medresenärerna på Irlandsresan som hastigast. Hon var på väg att gå, när vi kom. 

Någon timme blev vi bara sittande där, med en kardemummabulle i magen, och glodde ut genom glasväggen. Se på gatulivet är avkopplande. Men vi ville lite mer, så vi beslöt gå på konsthallen, eftersom vi hade hört om en bra utställning där, som vi inte hunnit se. Lars Lerin var bland konstnärerna.

Men vi fick tji. Jag hade glömt att konsthallen är stängd måndagar. 

Så då gick vi hem - ja, B gjorde ett inköp på en herrekipering - och dagen fick fortsätta att förflyta i egen regi. Det blev så småningom middag och kvällskaffe till TV:n.

Det var det.


*****

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Finns Lars Lerin med i den nyaste utställningen är Konsthallen förlåten för sin Krasch. Bom. Bang.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Jaså. Du gillade inte den? ;-)

Jo. Lars Lerin finns med i den nya utställningen. Såhär står det på hemsidan för Kulturens hus:


Expedition Konst

En samlingsutställning med konstnärer som medverkat på forskningsexpeditioner till Arktis och Antarktis. Utställningen tar upp frågor om klimat, miljö och hållbarhet men även mer existentiellt kring hur det är att leva i världen.

Medverkande: Bigert & Bergström, Josef Bull, Dascha Esselius, Svenerik Jakobsson, Bo Landin, Lars Lerin, Efva Lilja, Hanna Ljungh, Johan Petterson, Ida Rödén och Sigrid Sandström.

Utställningen görs i samarbete med Polarforskningssekretariatet och har tidigare visats på Waldemarsudde i Stockholm.


Eliza sa...

Låter som en dag i min smak..Behöver inte hända så mycket varje dag.Herregud,så mycket man varvat ner,efter pensionen.Men tog två år..Saknade jobbet,arb kompisar,det sociala..

Bert Bodin sa...

@Eliza

Men jag får någon form av samvetskval, ratlöshet eller ...

Thalassa sa...

Här är det numera väldigt mycket ”lugna gatan”, men igår såg vi ”Avgrunden” på Filmstaden. Har - aktiva - du hunnit se den?

Bert Bodin sa...

@Thalassa

Nej. Har inte hunnit med den filmen ännu.