torsdag, september 21, 2023

Träning ...

.. på gymet. Lunch med kompis. Vilopaus. Besök på vårdcentralen senare i eftermiddag. Inget akut, men jag märker att jag hör sämre. Och min tinnitus har 'vuxit till sig' det senaste året. Kanske dags för hörapparat. Nu ska det testas.

Jag var ju på vårdcentralen igår också. Ville att en läkare skulle ta en titt på ett 'födelsemärke', ett brunt utbrott på min axel, som ökat i volym.

Fick möta en grekisk ung och glad fyr, som genast sa att "den där är inget att oroa sig för".
 - Men börjar det klia, eller vätska, då tar vi bort den.

Men så var det mitt lilla sår i pannan, som inte vill läka. Sårskorpa, eller ruga som vi säger, kommer och trillar bort. Och sedan börjar det om.

Den blev mer intressant. Fotograferad och inskickad till hudklinik, för bedömning. Svar väntas.

Så tillvaron är ju inte så händelselös som jag ibland tycker. 

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Skönt med rejäla kontroller! Min äldsta syster har i säkert två års tid haft ett fult sår på näsan, men VÄGRAR ATT låta sig undersökas. Det ser verkligen inte bra ut och hon, tidigare sjuksköterska, slår bara dövörat till.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Det där såret har egentligen inte stört mig särskilt mycket. Men när jag började behandla det lite mer, så reagerar det genom att bilda skorpa, som sedan trillar av. Nu har det faktiskt blivit aningen mindre, men jag beslöt ändå att låta undersöka det.

Mari sa...

Bra. Sånt ska man alltid kolla upp.

Bert Bodin sa...

@Mari

Rätt tänkt.