söndag, augusti 11, 2024

Inget svårt val

Hade tänkt gå på en promenad. Men kom på bättre tankar.


Tog fram dammsugaren istället. Det gav 176 steg på stegräknaren, lite gymnastiska övningar och ett prydligt hem.

Det gäller att improvisera.

*****

8 kommentarer:

Monet sa...

Kollar du verkligen stegen du tar på det här sättet? Tack och lov att jag helt och fullständigt har avhållit mig från detta märkliga nutidsfenomen!

Bert Bodin sa...

@Monet

Nej. Det var bara kul, när alternativet uteblev på grund av vädret, och mobilen råkade vara i byxfickan, vilket den sällan är när jag är hemma.

Monica sa...

Usch vilket väder! Vi har sol men blåst. Kollade sol-ligan och ni haft det bra som vi även om mycket är lokalt så varit mycket bättre ändå här hos oss än de visar på just Stockholm.

Och blir lite förvånad att det inte blir fler steg, du kanske har långa armar😄men bra gymnastik är det att krypa under sängar och in i alla hörn. Och så damma högt och lågt på det. Eller innan gör vi just det. Skönt också när man går ut sen att veta att det riktigt gnistrar i hemmet av fräschhet. Tänkte lite så igår, vi kom hem efter några dagar och jag är perfektionist med att det ska vara perfekt när vi åker. Inte en onödig pryl framme, sopor slängda, inga lästa tidningar kvar, badrum städat, noll på diskbänken. Och tänker, men åh vad fint vi har hemma också👍

Och på det har jag börjat träna i mitt hemmagym igen, varit så tråkigt tycker jag men efter ett par gånger orkar man redan mer och mindre trött.

Babsan sa...

Jag tycker det är kul att se hur många steg man går under en dag.Det blir fler än man tror under vissa aktiviteter.Ibland kan man bli förvånad över hur många eller hur få det kan bli

Bert Bodin sa...

@Monica

Stegräknaren är nog rätt kinkig. Det ska vara 'ren' gång.

Bert Bodin sa...

@Babsan

Viktigt att ha lite koll på att man rör sig, för det gör många alldeles för lite.

Monet sa...

Förstås viktigt med folkbildning och upplysning i viktiga hälsofrågor. Men det är inte rekommendation om stegräknare och generella synpunkter om att folk rör på sig för lite som ger effekt. Det där är extremt individuellt och man kan fördel lyssna här på Agnes Vold. Som är medicinskt utbildad, vet vad hon talar om och framför raka synpunkter om den här sortens tramsiga nutidsfenomen!

Bert Bodin sa...

@Monet

Du får tycka vad du vill, förstås. Men stegräkning visar tydligt och konkret hur mycket man rör sig. Sedan är det ju inte allt. Jag går på gym ett antal dagar i veckan. Håller mig i rörelse där, förstås. Men jag har inget konkret bevis på när jag rört mig tillräckligt. Det blir bara en uppskattning.

Stegmålet för mig är blygsamma 7000 steg. Det är tusen fler än vad en forskarrapport kommit fram till är tillräckligt. Steg över 6000 ger inget extra, enligt den rapporten.