måndag, augusti 12, 2024

Så har ...

.. OS tackat för sig för denna gång. Och vi får tacka Frankrike och Paris för kreativiteten vad gäller spelens utförande. Jag kan inte säga att jag följt tävlingarna. Inte alls, faktiskt. Med något undantag. Bordtennis‐ och beachvolleyfinalerna t.ex.

Men snyggt har det varit hur OS-organisationen har utnyttjat diverse 'landmärken' för de olika tävlingsgrenarna. Förutom Stade de France, närheten till Eiffeltornet, floden Seine m.m. Det har blivit lite mer varierat och därmed snyggt.

Om fyra år ska Los Angeles ta över. Och de har nu en del att leva upp till. Men vad har den stan att erbjuda i form av ovanliga tävlingsmiljöer? Jag har varit i den stan en gång. Men jag kan inte påminna mig något kännemärke för stan. Ja, förutom hollywoodskylten. I övrigt framstår L.A. som profillöst för mig.

Hur är det för dig?

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Storstäder är inte min melodi, men kan det öht bli bättre än det Paris visade upp ..? Elisabet

Gunnel sa...

Har sett massor av idrott från Paris och gillar verkligen det jag sett, men aldrig besökt vare sig Paris eller Los Angeles.

Monet sa...

Jag har bott och levt i Paris till och från under livet. Och är helt fransk i mitt kynne och talar dessutom språket så jag är inte representativ egentligen. Men Paris är Paris - det går inte att beskriva på annat sätt. Jag har också faktiskt bott och arbetat i Los Angeles under många år och är enormt förtjust också i den staden. För läget, klimatet, stränderna, det internationella, de mysiga west-coast-amerikanerna med sin lättsamma livsstil och sitt öppna sinnelag. New York har jag svårare för men så är det ju personligt orienterat vad man gillar och känner till. LA kommer att leverera, var så säker!!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Det är precis vad jag undrar.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Paris vinner. Los Angeles lämnade inga avtryck.

Bert Bodin sa...

@Monet

Vi får helt enkelt se hur det blir.

New York gillar jag.