fredag, september 27, 2024

Genom åren ...

.. har jag vid många tillfällen förundrats över hur högt ansedda människor fått högavlönade tjänster, utan att de verkar ha gått 'grundkursen'. Förundrats och förvånats.

Så har det hänt igen. Landshövdingen i Stockholm har gjort bort sig på ett, i mitt tycke, rätt amatörmässigt sätt, och har nu blivit sparkad. Anna Kinberg Batra har inte klarat grundkursen.

Nu får David försörja henne.

*****

8 kommentarer:

  1. Monica16:41

    Hon får ju jobb i regeringskansliet, där jobbar ju bara 5 100 så behövs nog en till😉och hon klarar sig nog utan Davids lön, vet inte vad han gör nu för tiden. Honom har jag mött på cykel förresten. Och hon hade över 122 000 i månadslön och får behålla den lönen i 4 1/2 år till. Det som skulle vara landshövdingetiden.
    Märkligast var nog tjänsten hos henne där över 70 stycken sökte och ett par plockades ut med kunskaper och utbildning som krävdes men då tog hon en tredje kompis från ingenstans och lyssnade noll. Om det är sant allt runt omkring så är det ett väldigt konstigt beteende.
    Och Ulf fick extra påtryckningar och måste ta detta beslut nu. Är bästa vänner privat sägs det så var väl lite svårt.
    Och jag känner mig sorgsen när en ensam mamma säger till lilla barnet att en kanelbulle har de på inga villkor råd med på caféet. Väldiga skillnader i detta land.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Monica

      Tänk på att jag ofta raljerar i de här sammanhangen. Det blir roligare då. ;-)

      Radera
  2. Och tänk, så mycket enklare om hon inte så benhårt försvarat sig och sagt att hon ABSOLUT inte skulle avgå. Det blir ju dubbelt pinsamt. Jag anser såklart att hon ska avgå efter det som har hänt, men jag avskyr när drevet går.

    SvaraRadera
  3. Hon verkade sympatisk och kunnig när hon var med i teves "Muren." Men nu har hon gjort bort sig så ordentligt att hon varken kan eller får vara kvar på sin landshövdingestol.

    SvaraRadera
  4. Anonym19:20

    Jag har under en period under mitt yrkesliv inom i första hand den privata sektorn också arbetat inom offentlig förvaltning och på den här nivån som Batra representerar. Och inifrån i omgångar sett hur det går till. Exakt det som hon nu får kritik för och det som vi andra skulle kalla vänskapskorrumption, svågerpolitik, förakt för både ämbetsmoral och existerande lagar och regler. Det har talats i omgångar om hennes agerande som chef och ledare både förr och nu och det är bara att hoppas att hon nu inser hur man tar sig an folkvalda representativa uppgifter. Det kommer inte att gå någon nöd på henne rent ekonomiskt och heder åt Kristersson som gör det man ska! Själv stod jag inte ut i den här sortens miljö och lämnade den i omgångar - är glad för insikten det gav mig men fortfarande full av avsky inför vad som sker bakom maktens dörrar.

    SvaraRadera
  5. Anonym19:20

    Skrev Monet

    SvaraRadera
  6. Monica19:39

    Har också insyn genom att makens kusin var landshövding i 6 år med den äran. Kunde nog fått en period till för hon gjorde ett fantastiskt och hederligt jobb med mycket engagemang för alla åldrar och inte minst inom sport att det skulle vara tryggt utan huliganer och annat. En säker plats att vara på för alla. Så de deltog och såg på plats hur staden och hela länet i övrigt fungerade och hela familjen mycket klok, välutbildad och fin. Roligt att besöka dem på slottet och höra och se.
    Inte hört att Monet var på Victorias och syskonens bröllop eller deras barns dop men kanske missat det ... Kul att se makens eleganta kusin där i press och TV.
    Och landshövding har jag inte varit men arbetat med alla de främsta i den medicinska världen med sina namn omtalade i alla världsdelar och vad som forskats fram med hjälp av mig och ett par till. Och helt seriösa och genomärliga och allt för medmänniskors bästa. Vilken vacker värld som också finns.

    SvaraRadera
  7. Monica20:15

    När det gäller AKB var det mer tragiskt att hon fick avgå som partiledare genom att hon var lite "före" gubbarna då, där nu Ulf idag gjort det hon pratade om och gått ännu längre än hur hon tänkte och föreslog men som var fel, fel då, gå bara gå.

    Den här posten kanske är skönt att slippa, få nära nio miljoner i lön i 6 år fast bara arbetat i ungefär 1 och 1/2 år och kan nu kolla mail var tredje dag, fika, inga krav ännu och inga ögon och öron som granskar allt hon gör. Ha partyn som hon vill och journalister kan hon strunta i och övriga med. Sen 1 mars 2029 väntar säkert nått nytt toppjobb inom någon myndighet, bank eller företag. Är ju inte synd om henne, hon har det ju toppenordnat och högsta landshövdingelönen i alla län ordnades tidigare i år. Fin familj också med jättesöt dotter.

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.