lördag, september 07, 2024

Nja ...

.. inte höll den
vad omslaget lovade, "Årets bästa ...". Rörig intrig. Alldeles för många inblandade i handlingen. 

Tror den kunde ha blivit bättre med lite utrensning i persongalleriet.

*****

8 kommentarer:

Babsan sa...

Håller med dig

Bert Bodin sa...

@Babsan

Tycker det har blivit sämre på bokfronten. Det verkar som att många författare skriver som om det vore en tv-serie. Korta kapitel - som klipp i en film.

Gunnel sa...

Håller med dig. Den var rörig. Gav den en trea för att vara snäll.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Se där! Alltså inte bara jag.

Jag såg en annan av samma författare i bokhandeln idag. Köpte den inte. 🧐

Monet sa...

Jag läser visserligen inte samma typ av böcker som du men undrar igen: varför tycker du ofta att det är röriga intriger och för stort persongalleri som du inte kan hålla reda på? Pratade just med min 99-åriga mamma som nyligen läste Vatten till blommorna som du också dissade av samma skäl och frågade henne specifikt om hon hade upplevt samma sak. Hon förstod inte ens frågan! Och varför läser du deckare - de är ju per definition upplagda med en ”intrigerande intrig”? Nu håller hon på med några fantastiska ”fruntimmer på Grand Hotell” som hon också lovordar. Hon har en underbar bokhandlare i sitt lilla Klippan som förser henne med kvalitetslitteratur och jag suger också åt mig hans förslag via henne. Känner aldrig som du och andra här men jag läser ju också andra typer av böcker…

Bert Bodin sa...

@Monet

Tror att jag den senaste tiden råkat ut för dåliga person-/karaktärsskildrare, helt enkelt.

I de här boken trffar man Siri, Sander, Killian, Mikael, Jakob, Pierre, Filip, Madeleine, Felicia, Hampus, med flera att hålla rätt på. Dessutom i olika tidsskeenden.

Babsan sa...

Monet varför är du så nedlåtande i alla dina kommentare?Du ska alltid verka för lite mer.Jag blir upprörd .

Anonym sa...

Babsan! Nu har jag verkligen fått nog av dina inbillade oförätter och ber Bert om ursäkt att jag tar utrymme i hans kommentarsfält i mitt svar. Jag är varken nedlåtande eller förmer och har inte - och har aldrig haft några sådana avsikter över huvudtaget. Vi har olika sätt att uttrycka oss och diskutera olika ämnen och mitt sätt passar uppenbarligen inte dig och vissa andra. Det ursäktar inte den här typen av ständiga angrepp. Bli hur upprörd du vill av vad du felaktigt läser in i mina kommentarer men avhåll dig från den här typen av personliga påhopp i framtiden. Jag har inte gjort dig någonting, du känner inte mig och jag betvivlar att du skulle vara lika oförskämd mot mig om vi sågs i verkliga livet. Scrolla förslagsvis fortsättningsvis förbi mina kommentarer och respektera vars och ens rättighet att uttrycka sig hur den vill. Det är dessutom blogginnehavarens sak att monitorera både innehåll och kommentarer, inte din. Svarar Monet dig för enda och sista gången!