lördag, september 14, 2024

Vad ska denna dag ...

.. bjuda på? Gråvädret håller i sig. Det är 2 plusgrader. Det var inte vad vi förväntade oss, när vi åkte söderut i Europa. 

Morgonens vy från vår balkong

*****

10 kommentarer:

Monica sa...

Fin vy, de är välbekanta. Har en hel del foton från just balkonger i de landskapen. Det var vackert och speciellt att blicka ut innan dagens äventyr. Hoppas den inte blir för äventyrlig för er men ser snön. Tur ni verkar ha lite varmare kläder med er. Och vilken vecka! Du fotar säkert mycket som minne.

Monica sa...

Ni är nära Zell am See ser jag, vi tog en ledig dag från skidåkningen och for till Salzburg, du har säkert varit där.

Monet sa...

Vi har goda vänner som bilvägen är på väg från Sverige till hemmet i Provence. De är helt fast i det fruktansvärda oväder som råder i dina och deras trakter. Det är bara att gilla läget - du har snö, de har oframkomliga vägar, 7 plusgrader och skyfall plus timslånga köer och vet inte när och hur de kommer att komma hem. Klimatet, du vet….

Bert Bodin sa...

@Monet

Det är rörigt på flera håll i Europa hör vi.

Bert Bodin sa...

@Monica

Det blir lite av vilodag idag.

Monica sa...

Såg att skidorten Obertauern planerar öppning för skidåkning strax. På vissa håll kan det komma två meter snö. Rätt fascinerande, sommaren var Österrikes varmaste på många år och i september blir det vinter. Inget som var väntat. Ni kunde ju ta en slalomvecka nu på direkten och spara in en resa😉

Bert Bodin sa...

@Monica
Nä - vi vill hem till höstvärmen.

Monica sa...

Förstår. Och det är väldigt både vackert och soligt. Vi har runt +17 i norr men varmare förstås i solen. Och nästa vecka lite varmare ändå. Tror Luleå och vi här i södra storstan har väldigt lika väder även om det är några grader lägre hos er. Men fint. Hoppas hemresan flyter på och det är ju onekligen en intressant upplevelse att det blev som det blev men skönt att lämna. Och skönt att komma till sol, hav och blå himmel och fina promenader i vacker natur med.

Åke sa...

Vacker vy från balkongen :) Jag ser att någon nämner Zaltsburg, dit har jag varit :)

Bert Bodin sa...

@Åke
Salzburg är länets huvudort.