lördag, oktober 25, 2008

Jobblördag

Två lördagar i höst jobbar jag. Överkomlig olägenhet, skulle jag kalla det. Men vi har öppet för våra kunder så mycket det bara går och då får man väl ställa upp. Det är däremot en stor skillnad att jobba lördag jämfört med mitt vanliga jobb.

Normalt har jag kontakt med regelbundna företagskunder. Nu blir det även privatkunder. Människor med reseproblem som skall lösas. Min kompetens på detta område är egentligen inte den rätta. Det är många nya rutiner, och nytt tankesätt. Så när jag sätter migi kundreceptionen på lördagsförmiddagen är det med lite pirr i magen. Det här har jag inte upplevt sedan 1978.

Det går ju förstås bra. Dels för att det är väldigt lite folk, trots att stan kokar av nylönestinna shoppare. Syster vill bjuda syster till Teneriffa på 70-årsdagen. Där går jag bet och min privatresekollega får ta hand om henne. Gemensamt hjälper vi vilsen tysk ung man att ta sig hem via Finland, en bosnisk herre till julfirande i Göteborg, litauisk ung man till Stockholm, och USA-åkande farbror som vill ha instruktioner om hur man beter sig med den nya "viseringsrutinen" på nätet.

En pendlare i San Sebastian ringer och vill komma hem tidigare än bestämt, nästa vecka. Det är ju dubbelhelg.
- Vad har ni för väder hemma i Luleå?
- Ja, idag är det ungefär fyra grader varmt och sol från klar himmel, säger jag.
- Samma här, säger han. Fast varmare. Jag sitter här och väntar att få gå ut på golfbanan.
- Åhå, säger jag. Låter fint. (Även om jag inte förstår tjusningen med golf.)
- Jo, jag tänkte gå en runda. Men förresten kan jag berätta att jag fick skrapa bilrutorna härom morgonen. Jajamensan. Det var frost. Fast senare på dagen blev det över tjugo grader.

Fyra timmar jobb. Sedan helg på allvar.
Börjar med fika på stan.
Sedan får vi se......




*****


Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: