fredag, oktober 31, 2008

Är det inte det ena...

.. så är det det andra. Först jobbar man halvdag. Sen blir det dubbelhelg.(!!?) För mig har Allhelgonahelgen alltid kallats just Dubbelhelgen. Inte vet jag varför. Men kanske var det för att det är två helgdagar i rad. Då, när man jobbade sexdagarsvecka, var det förstås en ynnest att få vara ledig en lördag.

Nuförtiden jobbar folk hursomhelst och närsomhelst och denna kommande lördag kommer säkert en del affärer att vara öppna trots allt. Det blir liksom lite halvdant med dubbelhelgen för många.

Nej fram med en riktig dubbelhelg. Fyra dagar ledigt! Två lördagar och två söndagar i direkt följd. Det vore något att se fram emot. Alla, som inte har rent samhällsbärande, eller säkerhetsrelaterade jobb kunde få lite extra höstsemester. De där två kategorierna som inte kan vara lediga får man hitta på något annat för.

Tänk - Fyra dagar. Allt är stängt. Folk måste planera i förväg. Storhandla. Laga mat själva. Umgås. TV- och radiofolket är också fria. Inga sändningar. Maken till dubbelhelg inträffar ju aldrig i ett land, där juldagen innebär rea-start och annandag jul innebär semlepremiär. (Gräsligt!!)

Undrar hur det skulle gå.

Medge att det skulle vara intressant att prova!
Och kul.
Dubbelkul!
*****
Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: