måndag, januari 22, 2018

Åtgärdat

Nu funkar det som det ska. Bloggen, alltså. Och det löste sig alldeles av sig självt. Jag behövde bara vänta. Eller vänta och vänta - jag ignorerade problemet. Tänkte att det är någon annans uppgift. Det var det ju, förstås. Ett litet program, som hakat upp sig i någon fjärran server.

Någon större effekt på mig själv har det dock inte haft. Slömåndag har det blivit, förutom att jag varit hos Claes och köpt en gummiskrapa och så'na där skåttjbrajtar, som jag envisas med att kalla dem. Fast nu råkar de vara av Claes:s eget märke och då heter de sponge scourers, ty på engelska ska'de'va'!

När jag tänker efter, så har jag varit ut med soporna också. Eller ut och ut. Vi har ju en sopsortering i garaget under jord. Det är bara att ta trapporna ner med de olika kategorierna påsar - brännbart, plast och kompost. 

Men jag tycker att man får vara lite loj ibland. Jag har ju ändå rensat ett avlopp också.

Vadå slö?

*****

2 kommentarer:

Monet sa...

Ah, du hade problem med bloggen. Det var därför jag inte såg att min beroendebekännelse kom in. Nu skriver jag som en språkpolistill en annan. Om du handlar hos Claes, hur kommer det sig att du skriver hans namn i genitiv som Claes:s ? Jag har varit gift i många år med en Claes och i vår värld skriver vi det Claes’ och inte med kolon. Heter han inte Clas Ohlsson förresten - utan e? Om vi nu pratar om samma sak. Det vet man ju aldrig. Jag har aldrig ”varit ut med soporna t.ex”. Jag har varit ute med dem fast det är mera sällan eftersom maken sköter den delen😁

Bert Bodin sa...

@Monet.
Jo. Vi pratar om samma sak. Och saken är att jag från början skrev Clas utan "e", men ändrade sedan, eftersom jag kände på mig att det är något "krux" med namnet. Men nu när du skriver det ser jag att det är Ohlson som är grejen. Det ska vara "h" och ett "s".

Genitivet på Clas har du dock helt rätt i.

Det är inte helt lätt alla gånger.