måndag, januari 08, 2018

Lång väg hem

Inte bara "våra kvarter" var avspärrade idag. När vi började vår hemfärd lyssnade vi på P4, som vi oftast gör, när vi ger oss ut på vägarna. Trafikradion.

"E4 avspärrad helt i båda riktningarna vid Börjelslandet. Avspärrningarna kommer nog att vara en bra stund, eftersom det är en olycka med flera fordon inblandade. Och det är stora fordon."

 - Jaha! Vad gör vi nu då? Vi måste ju förbi där.

En förhoppning var att vi skulle kunna smita förbi om vi tog den smala vägen via Sundom. Trodde vi, ja. Det var precis några hundra meter från korsningen ut på E4 som olyckan skett. I riktning mot Luleå.

Så det var bara att försöka tänka om. Det var enorma köer in mot stan. Men så kom jag på att om vi tar österut (istället för väster-/söderut), så kan vi åka runt hela Persöfjärden och komma ut på E4 några kilometer längre bort. Så fick det bli.

På slingrig väg tog vi oss runt. Det blev den väg som senare blev den som trafikledningen förordade. Istället för de 39 km vi normalt har mellan stugan och stan, så blev det nu 76 km.

Slut på äventyr för idag, hoppas jag.

Vi hade en långtradare före oss. Tack och lov. Vägen var så smal, så när det kom långtradare i motsatt riktning, var de tvungna att stanna för att snirkla sig förbi varandra. På så sätt gick trafiken lugnt och säkert.
*****

Inga kommentarer: