onsdag, april 10, 2019

Jag vet inte varför ...

.. men när jag i morse satt med min ekologiska a-fil och idkade "filosofi light", dök en annan fil upp i mitt huvud.

Finns det långfil att köpa nuförtiden? Kunde inte påminna mig att jag sett det på länge. Men jag minns också att långfil var den sort som mest serverades hemma, när jag var barn. Hur man hällde upp den i sin tallrik och sedan mer eller mindre vispade den med sin sked, för att den skulle få rätt konsistens. Den skulle bli lång.

Så idag kollade jag lite extra noga, när jag var och handlade. Och jag fick spana länge. Men till slut; där stod några förpackningar. Lite på sidan. Lite undanträngda av förment tjusigare varianter. I en lite bleksiktig förpackning, naturvit och blekblå. Undrar vem som hittat på den designen. Långfil är ju kraftig och dominant.

Nej - jag köpte ingen. Men jag ska nog göra det en annan gång.

Har du provat på länge?
Eller alls.

*****

11 kommentarer:

Anonym sa...

I Dalarna finns det långfil. Enda filen jag köper. Äter gärna med hemgjort äppelmos eller bär som frysts tidigare på sommaren/hösten.
Kerstin i Dalarna

Bert Bodin sa...

Låter gott. Måste nog börja köpa långfil igen. Bara man nu hittar den, där den står lite på undantag i kyldisken.

Rexxie sa...

Jag älskar långfil, men jag har helt missat att man ska vispa den?! Jag bara kör den rakt av, det är ju konsistensen som gör det hela, annars kan man ju lika gärna äta filmjölk! :-)

Bert Bodin sa...

Nej. Den ska vispas för att få den rätta längden. 😎

Elisabet. sa...

Jag åt långfil idag ., Gud, så gott! Det var också köpt, nej, inte i Dalarna, men på gränsen till Dalarna. Arla producerar den tydligen. Gjorde en filbryta ..., mums!

Elisabet. sa...

Här vispas ingen långfil!

V sa...

Vi åt nog bara långfil på sommaren, vad jag minns. Jag hällde upp den i tallrik och sockrade mängder med strösocker och åt i bitar. Vispade aldrig! Tyckte det var så gott med den lite dallriga konsistensen på långfilet.
Har köpt en liter någon enstaka gång nu i vuxen ålder. Ätit som fillunch på varma sommardagar med rökt fisk på tunnbröd till.
Nästan lika mycket socker på långfilen som när jag var ung. Hepp!

Bert Bodin sa...

Så traditionslöst! ;-)

Klart den ska "vispas".

Bert Bodin sa...

Men om du åt den i bitar blev det ju kortfil. Hm!?

V sa...

Ja det är ju det jag insett nu! Hela mitt liv har varit en lögn! ��

Bert Bodin sa...

Kan repareras. Vänd dig till en butik nära dig. 😊