lördag, april 06, 2019

Middagstips

Dagens middag blev en improvisationsrätt med betyget "med beröm godkänd". God och kryddig, utan att fördenskull vara "het".



En ugnsfast form fylldes med rotselleri, palsternacka och morötter, skurna i bitar. Sprinkla lite olja eller flytande smör över, och strö hickorysalt på blandningen. Rör om, så att allt blir någotsånär jämnt fördelat.

Ställ in i ugn på 200 grader. Det tar ca 35-40 minuter att få färdigt.

Nu har du ungefär en dryg kvart på dig att skära kycklingfiléer i lagomt små bitar (som en munsbit) och bryna dem hastigt i stekpanna. Några skivor vitlök kan också gå med. Salta lätt, mycket lätt. Tänk på att det finns salt i rotfruktsblandningen. Låt vila. Krydda med peppar, eller annan örtkryddblandning, eller grillkrydda.

Hacka rödlök. Stick hål i skalet på körsbärstomater, men låt dem vara så hela som möjligt.

Stöt cashewnötter så att de går i bitar, men inte så att de blir pulveriserade. Blanda med matfett och sweet-chilisås till en fast röra.

När rotfrukterna har en kvart kvar i ugnen tar du ut dem, fördelar kycklingbitarna i formen. Täck med nötblandningen och den hackade löken och tomaterna. Pudra över riven västerbottensost.

Sätt in i ugnen igen den resterande kvarten.

Servera gärna en citrondressad grönsallad till.

Ät!

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det låter smarrigt! Jag måste säga att jag älskar kyckling, men när jag såg hur illa dom arma fjäderfäna behandlades på väg till slakt, tog det emot att köpa just kyckling. Men man glömmer förstås. Tyvärr. Igår åt vi just kyckling.

Bert Bodin sa...

Jag har samma tankar. Men man måste ju äta upp det man har i frysen. Sedan får vi se.

Cecilia N sa...

Gott sånär som på sellerin, så förstår jag det som.

Bert Bodin sa...

Rotselleri. Va!? Som är det godaste som finns av rotfrukter. ;-)