tisdag, april 23, 2019

Spännande saker ...

.. händer ibland. Som till exempel en havsörn som plötsligt ligger och svävar högt ovanför mig. Förmodligen försöker den avgöra om jag är ett bra byte. Men jag är nog för spenslig och torr, så den ger sig av rätt snart.


(Bilden är usel, men jag hade bara en chans med mobilkameran. Och jag var rätt osäker på om det verkligen var en havsörn. Men jag konsulterade en specialist som bekräftade, efter att ha sett flera av mina bilder.)
-----

Sedan var det jag som fick spana från höjden, då en civil polisbil stannade nedanför vår balkong, och två poliser gjorde ett par kontroller av trafiken. Inte nykterhet, för något "blåsinstrument" syntes inte. Det hela gick lugnt och städat till. Glada skratt ackompanjerade tillslagen. Undrar vad som föranledde detta.

Spännande liv man lever, eller hur?


*****

2 kommentarer:

Steve sa...

Häftigt att se en havsörn sväva där ovan, det har jag aldrig sett.
Så det finns poliser i Norrland ändå.

Bert Bodin sa...

Ser kungs- och havsörn med mycket ojämna mellanrum. Ofta lätt igenkännliga. Den här gången blev jag tveksam på grund av färgen. Jag tyckte den hade för ljus undersida.
-----

Jodå vi har snälla poliser här i Luleå. Hur det är i Norrland vet jag inte. Och inte heller läget i Svealand eller Götaland. Tror nog inte att de är sååå snälla där. 😉